Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Jesus var unik eftersom han hade kvinnliga lärjungar

Maria från Magdala är ett föredöme genom att inte låta sin kulturs begränsningar hindra henne från att följa och leda. Det skriver bibelläraren Henrik Steen i denna artikel om Jesus och kvinnligt ledarskap.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 29 jul 2022

När Jesus vandrade omkring i Israels land och kallade lärjungar till träning och ledarskap var han ovanlig. Inte för att han var en kringvandrande rabbin, lärare i Guds ord, det fanns det många andra på hans tid. Men Jesus var ovanlig för att han gick till sådana som andra rabbiner inte såg någon potential i. Han kallade fiskare, skatteindrivare och vanligt folk till lärjungaskap. Jesus var också unik eftersom han hade kvinnliga lärjungar.

”…(Jesus) vandrade genom städer och byar och förkunnade evangeliet om Guds rike. De tolv var med honom, och även några kvinnor som hade blivit botade från onda andar och sjukdomar: Maria som kallades Magdalena – från henne hade sju onda andar farit ut – och Johanna, hustru till Herodes förvaltare Kusas, samt Susanna och många andra som tjänade dem med vad de ägde.” (Luk 8:1–3)

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10