Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

I Nasaret tog en annorlunda rabbin till orda

I skuggan av storstaden Sippori växte Jesus upp i byn Nasaret. Det är lätt att föreställa sig hur han följde med sin pappa Josef på uppdrag runt om i bygden för att utföra snickeriarbeten. Som trettioåring skulle han kännas igen på nya sätt – och starta en rörelse som satte lilla Nasaret på kartan för all framtid.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 13 apr 2023

Nasaret där Jesus växte upp var en liten by på några hundra invånare som låg i det som den judiske historikern Josefus kallar nedre Galileen. Området är kuperat och byn låg höglänt 350 meter över havet med torrt och behagligt klimat. Från Nasaret såg man ut över Jisrelslätten som bredde ut sig söderut med bördig djup jord.

Galileen var en utpräglad jordbruksbygd med hundratals byar där bönderna i bergiga trakter hade utvecklat terrassodling på sluttningarna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00