Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Historien är ett drama där Gud och människor interagerar

Människans initialt goda natur korrumperades och perverterades, men är fortfarande en mänsklig natur skapad av en god Gud. Det är essensen av den så kallade Förvandlingsmodellen som beskriver hur vi som kristna kan se våra samhällen förändrade genom bön och arbete.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 3 dec 2020

Den femte och sista av de historiska modeller som H Richard Niebuhr redogjorde för i sin klassiska bok Christ and culture gav han namnet ”Christ – the transformer of culture”; på svenska skulle detta synsätt kunna beskrivas som förvandlingsmodellen. Det är en modell som betonar den förändringspotential som möjliggjorts genom Jesus död och uppståndelse.

Två modeller som tidigare diskuterats har vi kallat dualismmodellen och separationsmodellen. Förvandlingsmodellen har en hel del gemensamt med båda dessa synsätt.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Ekumenisk bönevecka för kristen enhet

Bön. Den årliga böneveckan för kristen enhet genomförs den 18-25 januari i mer än 120 länder. Även om vi... fredag 15/1 20:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Följ Världen idag i sociala medier