Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Låt den helige Ande få bli din vän, din bästa vän.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 17 dec 2019

Vad har du för relation till den helige Ande? Vem är han för dig? Umgås och talar du med honom? Har du läst om honom i Bibeln eller är han obekant?

Låt mig presentera min bästa vän, min Hjälpare och min outtömliga kraftkälla: den helige Ande.

I Johannes 7:38 beskriver Jesus Anden som levande vatten som fyller oss. Den helige Ande är ett löfte från Gud. Det är våra arbetskläder att tjäna och leva i honom som en stark kristen. Anden är vår vän som ingår i det kristna livet.

Många lever hela livet utan att bry sig om kraften i den helige Ande. Man tror på Gud och Jesus och det räcker. Men du missar en del av livet om du inte lär känna Anden. Börja umgås med honom i bön och tungotal.

Apostlagärningarna 1:8 säger: ”Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft [min betoning].” I honom orkar jag be mer, predika med eld och frimodigt kasta ut demoner. I Anden hämtar jag ny styrka.

Varje morgon välkomnar jag den helige Ande, ber honom ta över i mitt liv och fylla mig med tro för dagen. Jag ber i tungor och på svenska, lyssnar i min ande och inväntar hans viskningar. Då förnyar han Bibelns ord, som blir levande och ger mig viktiga påminnelser. Han blåser in sitt liv i mig. Anden är min hjälpare och vän som målar upp Jesus i min bön.

När du blir frälst flyttar den helige Ande in i dig. Du har egentligen Anden i ditt hjärta, men du kanske inte har vågat öppna dig eller bett honom fylla dig med sin kraft. Du tog emot Jesus i tro och du tar emot Anden i tro.

Säg till Jesus att du vill ha Andens liv och börja tacka i tro. Då kommer orden, jollret och tungotalet. Kanske med ett ord eller flera konstiga ord, kanske med skratt eller tårar. Låt det ta tid, sitt i hans närvaro och nöj dig inte med mindre. Andens liv tillhör varje kristen. Tungotalet bygger upp din ande och bön i en helt ny dimension. Våga börja tala och öppna din mun. Låt dig bli uppfylld.

”Men hur vet jag att mitt tungotal är äkta?” Om du i tro har bett om att få bli fylld med Anden så är det Anden som fyller dig. Lukas 11:13 säger: ”... hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?”

En morgon under min morgonbön visade Anden mig ett namn och sade: Ring henne!

– Vem är det? undrade jag.

Jag slog bort tanken, men den återkom, jag blev inte fri från namnet. Jag tog en gammal telefonkatalog och letade upp namnet. Det fanns inte, bara efternamnet. Jag blundade, satte ner fingret i telefonkatalogen och sade högt:

– Okej, jag ringer denna person trots att förnamnet inte stämmer.

Då svarade samma namn som jag hört Anden viska i bön. Jag blev helt överrumplad. Jag berättade mitt ärende. Tjejen grät och sade att det var tufft och att hon nu var på väg ut i droger och fest. Vi träffades och jag fick be och betjäna henne. Hon fick på nytt överlämna sig till Jesus. Det blev en fantastisk kväll för oss båda.

Med den helige Ande börjar du leva det kristna livet i en ny dimension, i ett nytt flöde. Han kommer att tala till dig, du kommer att se saker i bön, du kommer att kunna be uthålligt och din ande kommer att vederkvickas.

Låt den helige Ande få bli din vän, din bästa vän. Börja ett nytt andligt äventyr. Den helige Ande väntar på dig!

Med den helige Ande börjar du leva det kristna livet i en ny dimension, i ett nytt flöde.

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37