Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Allt som Gud gjort genom hela historien har börjat genom bön.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 3 dec 2019

Vi närmar oss 2020 och när vi står inför ett nytt år är det viktigt att vi stillar oss inför Gud och söker honom för det nya året. Vad ligger på Guds hjärta, vad är hans planer och vad vill han göra i och genom sitt folk under det kommande året?

Det är hög tid att vi som landets kristenhet på allvar börjar söka Gud för Sveriges framtid och Sveriges gudagivna kallelse och funktion, och jag tror Gud vill väcka oss så att vi på ett mer fokuserat sätt söker honom och hans vägar, inte bara för vårt eget liv och våra närmaste, utan för hela vårt lands framtid.

Den 12 november skrev Stefan Gustavsson en ledare i denna tidning med rubriken ”När Sverige börjar likna Afghanistan”. Rubriken hänvisade till ett uttalande av Henrik Häggström, analytiker på Försvarshögskolan, som menar att Sverige befinner sig i en exceptionellt svår situation och sticker ut, inte bara i Europa utan internationellt.

I Stefan Gustavssons ledarartikel målas en bild upp av Sverige som ingen av oss vill ha, ett land där kriminalitet och våldsdåd har ökat markant och där våra politiker står handfallna. Människor lider i Sverige, men Gud vill komma med ett svar på problemen. Vi är hans folk och han kallar oss att ta ansvar för denna situation, att ställa oss i gapet för landet och be fram de lösningar som behövs.

Det pågår flera olika böneinitiativ runt om i landet och det ger stort hopp. Guds ande väcker upp en längtan efter att söka Herrens ansikte, och bönealtaren reses upp på plats efter plats.

Nyligen hade vi förmånen att ha ett böneteam från Tanzania på besök i Göteborg som uppmuntrade oss att be ännu mer för vår stad och vårt land. De berättade underbara vittnesbörd om vad Gud gjort i Tanzania som ett resultat av den nationella böneväckelse som dragit fram.

En god vän till mig som varit verksam som missionär i Tanzania i 40 år har berättat att när de började sitt arbete bad de i 14 år innan den första muslimen kom till tro på Jesus. Det vittnar om en uthållighet i bönen – och denna uthållighet behövs i Sverige i dag.

Vi som bor i Sverige har så oerhört mycket att vara tacksamma för, och historiskt har vi upplevt stora välsignelser från Gud. Jag tror att Gud vill välsigna Sverige även i framtiden och att han vill använda Sverige till en välsignelse och hjälp för många människor. Men vi kan inte komma in i den funktion och kallelse som Gud har tänkt för landet utan att vi på allvar börjar be.

Allt som Gud gjort genom hela historien har börjat genom bön, omvändelse och djup längtan efter förändring.

Det är hög tid att hela kristenheten, på ett samlat sätt och med mer fokus, tyngd och auktoritet, reser sig upp och ropar till Gud för Sverige. Det är dags att vi lägger undan våra egna agendor och slutar tävla med varandra. Det är dags att växla upp bönetjänsten till nya nivåer, där vi på ett nationellt plan tar ett gemensamt ansvar i bön för landet.

Gud är god och han vill oss så väl, han har goda planer för Sverige, och när vi ödmjukar oss, ber, söker hans ansikte och omvänder oss, så vill Gud förlåta oss och komma med läkedom till vårt land. Låt oss hålla fast vid detta underbara löfte.

Det är dags att växla upp bönetjänsten till nya nivåer, där vi på ett nationellt plan tar ett gemensamt ansvar i bön för landet.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...