HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Relationer nyckel när Livets ord når barn från andra länder

Relationsbyggande och en långsiktig målbild. Det är viktiga nycklar när församlingen Livets ord sträcker sig ut till barn i såväl problemtyngda Gottsunda som i Mellan-österns flyktingläger.

Reportage · Publicerad 14:38, 13 apr 2019

Det är lördag i Gottsunda, en av Uppsalas invandrartäta ”förorter”, där liv och rörelse, glada familjer och lekande barn ofta måste dela utrymme med kriminalitet, gängbråk och polisutryckningar. Dörrarna till Lördagskul, församlingen Livets ords utåtriktade arbete bland barn och familjer i Gottsunda, har precis slagit upp.

Det råder ett mindre glädjekaos när barnen ivrigt ska välja vilken workshop de vill ha i dag; pyssel, spel, lego, dans eller bakning. Det råder inga tvivel om att barnen, och en del föräldrar, har längtat och gillar att komma hit.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...