Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Morgan Carlsson firar 30 år i evangeliets tjänst

Sedan november 1992 har Morgan Carlsson rest runt i landet som evangelist med profetisk inriktning. Kallelsen han mötte som ung bär fortfarande, och i dag fungerar han även som bollplank för många yngre förkunnare.

Reportage · Publicerad 07:00, 16 nov 2022

Morgan Carlsson är en stor, bredaxlad man som utstrålar styrka och energi. Han är noga med att ta hand om sin kropp och tränar regelbundet – ett vandrande kraftpaket. Att krama honom är som att stöta på ett klippblock.

Stabil och trygg är han också som person; hans liv vilar stadigt på två pelare: kallelsen att förkunna evangelium och kärleken till familjen. Morgan och ungdomskärleken Maria har hållit ihop hela livet. Fem barn (numera i åldern 28–15 år) har vuxit upp i hemmet och nu är det endast yngste sonen som bor kvar hemma.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00