Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Känner sig buren av Gud – både på och av scenen

Hon har vunnit Melodifestivalen, Hela kändis-Sverige bakar, och spelar in ännu en musikal. För Gladys del Pilar Bergh har det aldrig rått någon tvekan om att hon skulle bli artist. Eller lyckas. I bakgrunden fanns hela tiden gudstron, vilken hon aldrig försökt dölja. Tvärtom.

Reportage · Publicerad 13:40, 6 jan 2019

De hade kunnat få en bättre start på livet, Gladys och hennes enäggstvilling Consuelo. Att växa upp på ett barnhem i norra Ecuador, utan att veta någonting om sina föräldrar eller släkt, var ingen dans på rosor. Till på köpet var nunnorna var inte snälla mot barnen – i synnerhet inte mot tvillingsystrarna, som inte såg ut som de övriga barnen.

– En gång blev jag i allas åsyn utan mat och inlåst i en mörk garderob full av insekter för att jag inte lyckats gå på toa ordentligt. Det var till och med så att man oroade sig för oss två på andra kloster, berättar Gladys del Pilar Bergh när vi möts hemma i hennes villa utanför Stockholm.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...