Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Jesus drog Sami upp ur avgrunden

Sami Hautala växte upp i en dysfunktionell familj och hade oddsen emot sig redan från början. Alla onda aningar tycktes också besannas när han tidigt drogs in i missbruk, våld och kriminalitet. Ett tiotal år satt han i fängelse, men värst var den inre fångenskapen, som verkade vara livslång.

Reportage · Publicerad 09:30, 4 aug 2019

Sami Hautala hade en brant uppförsbacke ut i livet, redan från det han lämnade BB. När Sami beskriver sin uppväxt är det ett tragiskt scenario som breder ut sig.

Pappan var djupt alkoholiserad och drack obegränsat. Han verkade tåla hur mycket alkohol som helst och hade rykte om sig att kunna supa vem som helst under bordet. Häftiga gräl och misshandel var vardagsmat i hemmet. Med ett plågat uttryck i ansiktet berättar Sami om de hemskheter som hörde till vardagen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...