Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

I Italiens huvudstad finns det något för alla smaker

Colosseum och Vatikanstaten känner antagligen de flesta till. Men Rom är mycket mer än de mest kända historiska monumenten. Här kan man bland annat se de judiska kvarter som utgjort Roms getto och få en glimt av hur världens centrum såg ut vid Jesu födelse.

Reportage · Publicerad 07:50, 16 maj 2019

En del reser till Rom för påvens skull, andra för att se alla antika minnesmärken, en del för att se på fotboll och ytterligare andra för den italienska glassens skull. Själv hamnar jag nog i den andra och fjärde kategorin.

När jag söker gelateria (glasskafé) på Googlekartan får jag upp minst tjugo platser inom en kilometers radie från vårt boende. Det blir både förmiddags- och eftermiddagsglass varje dag – på olika ställen och med massor av olika smaker. Körsbär, kokos och ananas-ingefära blir mina favoriter.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Beklagligt att partitaktik tog över migrationsfrågan

Ledare Frågan om migration har hela denna vår simmat under ytan i svensk inrikespolitik, utkonkurrerad av... tisdag 7/7 15:40

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15
E-tidning
Senaste magasinen