Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Gud undanröjde Thomas alla tvivel

Thomas Mustonen växte upp i ett hem där socialdemokratin var den enda tron. Själv kallade han sig kommunist och kände stor ilska över livets orättvisor. Våren 2016 hann Gud i kapp honom. Under en promenad med yngste sonen i sulky rämnade den sista muren av motstånd mot Gud.

Reportage · Publicerad 08:51, 4 apr 2019

– Under min uppväxt fanns tro inte med över huvud taget. Mina föräldrar var visserligen medlemmar i Svenska kyrkan, men det berodde nog mest på att det inte var på modet att gå ur, säger Thomas Mustonen, 41-årig trebarnsfar och Laxåbo. 

Föräldrarna arbetade inom industrin och var politiskt aktiva för Socialdemokraterna. I de tidiga tonåren växte ett politiskt intresse fram också hos Thomas. Han var mobbad i skolan, från andra klass och ända upp i högstadiet, och kanske bidrog det till intresset för rättvisa.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Arvet som Ebba inte bryr sig om

Ledare När Kristdemokraterna i förra veckan presenterade sitt jämställdhetspolitiska program väcktes... tisdag 13/4 00:00

Vad rör det dig? Följ du mig!

Böneskolan Jesus hade, efter sin uppståndelse, uppenbarat sig för lärjungarna vid Tiberiassjön och under en... tisdag 13/4 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier