Reportage

Diggiloo-Magnus fick möta påskens kung

'Påskens budskap om att Jesus dog och uppstod är väldigt ljust'. Det konstaterar Magnus Johansson, trumpetstjärnan och Diggiloo-artisten som blev kristen efter en Alphakurs 2014. Foto: Jonas Adolfsson
"Påskens budskap om att Jesus dog och uppstod är väldigt ljust". Det konstaterar Magnus Johansson, trumpetstjärnan och Diggiloo-artisten som blev kristen efter en Alphakurs 2014. Foto: Jonas Adolfsson
Foto: Jonas Adolfsson
Foto: Jonas Adolfsson

Han har smakat på framgång och stjärnglans. Men det var mötet med Jesus, hösten 2014, som satte riktig färg på livet för Magnus Johansson, känd solotrumpetist från Diggiloo."I dag ser jag mycket ljusare på allt", berättar han i en intervju om tron och påskens budskap.

Publicerad Uppdaterad

Diana Ross, Tom Jones och Michael Bolton. Det är bara några av de världsartister Magnus Johansson spelat med sedan 1980-talet.

– Jag har nog gjort 500 skivor, säger killen som trots det länge förblev en doldis.

Klivet ut i rampljuset kom framförallt med Diggiloo – artistcirkusen som turnerat genom sommar-Sverige sedan 2004. Nästan magiskt i sommarkvällen. Så har Magnus Johansson bländat Diggiloo-publiken med sina trumpetsolon. Kollegor som Lill-Babs, Charlotte Perrelli och Thomas Di Leva har för ett ögonblick fått stå åt sidan då blås-virtuosen – killen som kallats ”Sveriges bästa trumpetare” – gjort sina solonummer.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS