Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De ber för krigsbarnen i Irak som ingen vill veta av

Tiotusentals barn i Irak riskerar att stötas ut ur samhället. Några eftersom deras föräldrar var IS-krigare. Andra på grund av att de saknar id-handlingar.

Reportage · Publicerad 09:00, 6 sep 2019

En karta över Mosul ligger på golvet. Två kvinnor sitter med böjda huvuden över kartan. De ber för barnen i den stad som var IS viktigaste fäste i Irak. 

De ber för barnen som föddes under IS-kalifatet, och som riskerar växa upp som statslösa eftersom de saknar giltig födelseattest. De ber också för de barn som är oönskade, därför att föräldrarna var IS-krigare. Och de ber för de många barn som är faderlösa, därför att föräldrarna dödats i krig.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...