Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Väljer bort förskolan – är hemma med barnen

För att ge sina barn en så trygg uppväxt som möjligt har Caroline och Joakim Höglund valt att låta Caroline vara hemma med barnen. – Det är som om samhället har fått oss att tro att man måste gå på förskola för att bli normal, säger Caroline.

Premium · Publicerad 07:00, 7 jul 2019

Redan innan de bildade familj hade Caroline och Joakim Höglund en uppfattning om att en tidig förskolestart inte är bra för barn. Men när deras första barn, Isak, var 2,5 år kände de pressen att sätta honom i förskola och valde därför en plats i ett familjedaghem. Det skulle dock inte dröja länge innan de började tvivla på sitt beslut.  

– Vid ett tillfälle grät Isak när jag skulle lämna honom. Personalen sade som de måste: ”Gå du, det kommer gå bra”, säger Caroline.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....
E-tidning