Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stor böneinsats på måndag inför riksdagens öppnande

På tisdag äger Riksmötets öppnande rum i riksdagshuset. Dagen innan arrangeras ekumenisk bön för riksdag och regering i S:ta Clara kyrka och en bönevandring planeras förbi Rosenbad, UD och Riksdagshuset. – Vi vill komma så nära maktens boningar som det bara går, säger Peter Artman, präst i Svenska kyrkan.

Premium · Publicerad 10:00, 8 sep 2019

Under bönevandringen den 9 september kommer man att stanna till vid Mynttorget och be för riksdagen och kungahuset. Därefter fortsätter följet till Storkyrkan där man ber för den traditionsenliga gudstjänst som kommer att inleda riksmötets öppnande dagen efter.

Under tre timmars bön i S:ta Clara kyrka delas deltagarna sedan in i grupper som ska täcka upp olika strategiska områden. Där lyfts namnen på alla rikdagsledamöter och ministrar upp. Bönen varvas med kortare appeller och lovsång.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...
E-tidning