Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Sea: Partierna lika i åsikter om ”kristna frågor”

Inför valet har Svenska evangeliska alliansen låtit de olika partierna besvara frågor om ämnen som är viktiga för många kristna väljare. Enkäten visar inga stora skillnader vad gäller partiernas åsikter om demokrativillkor, abort och migration.

Premium · Publicerad 11:00, 11 sep 2022

Sea (Svenska evangeliska alliansen) har låtit riksdagspartierna besvara 17 frågor angelägna ämnen för många kristna väljare. Förslaget om så kallat demokrativillkor, som kan sätta käppar i hjulet för frikyrkor som vill stå för Bibelns syn på exempelvis samkönade relationer, är en viktig fråga för många kristna.

– Vår valenkät visar att det råder stor samsyn mellan partierna, men flera återkommer samtidigt till att de exakta definitionerna av detta fenomen behöver fastslås av en utredning för att inte krocka med exempelvis religionsfriheten, kommenterar Olof Edsinger, generalsekreterare i Sea, i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10
E-tidning
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier