Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Med hjälp av bland annat drakar skickar palestinier brinnande föremål över gränsstängslet och orsakar bränder. Foto: Khalil Hamra/AP/TT

Ballonger och drakar bakom 100-tal nya bränder i Israel

I södra Israel härjar flera bränder och under veckan har över 100 bränder rapporterats runt om i landet. Orsaken är att terrorister skickar in brinnande objekt från Gaza som landar i Israel och orsakar eldslågor.

Premium · Publicerad 13:06, 1 jul 2019

Med hjälp av exempelvis drakar och ballonger skickas föremål över gränsen från de palestinska områdena in i Israel. De som landar på åkrar eller på annan torr mark leder ofta till bränder.

Skulden för brandterrorn läggs främst på terrorgruppen Hamas och orsakar lidande som kostar Israel miljontals kronor att hantera.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...
E-tidning