Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.
Jakobsbrev 3:13

Världen idag

Viktiga tankar om profetiska tilltal efter bönekonferensen i Solnahallen

Opinion · Publicerad 11:49, 19 mar 2020

Under helgens konferens i Solna­hallen framkom säkert mycket av betydelse och värde. Sveriges och de övriga nordiska ländernas nöd i coronatid, men också våra nationers synder och vikten av omvändelse på många plan lyftes förtjänstfullt fram.

Bönen var innerlig och stark och den andliga betydelsen av konferensen – vid sidan av all annan bön som sker i dessa dagar – är av största betydelse. 

Det har framkommit att det under helgens konferens framfördes profetiska ord, och i biblisk ordning ska sådana aldrig föraktas men alltid prövas.

I ett uttalande under konferensen beskrevs tidningen Dagen som ”landets främsta megafon för avfall”, och här vill vi från Världen idag tydligt dra en lans för vår kristna branschkollega. Vi har en god relation med Dagen, och tidningens medarbetare är våra vänner. Dagen utmärker sig för sin professionalitet, och med sin storlek och tyngd gör tidningen viktiga avtryck i det offentliga Sverige.

Sverige och Guds församling behöver omvändelse och modiga bedjande kristna som också kan tala kärva profetiska sanningar till oss. Det kan vi alla behöva ibland.

Men det är av största vikt att ord av stor tyngd levereras på guldvåg för att förtroendet för den profetiska tjänsten inte ska ta skada.

Högstadieelever erbjuds vaccin

Hälsa. Knappt en halv miljon barn mellan 12 och 15 år ska nu erbjudas vaccin mot covid-19. Hur... fredag 17/9 21:00

100-årig demokrati lider av allvarliga skavanker

Ledare En ny riksdag har öppnats och vi har påmints om att det är 100 år sedan den parlamentariska... lördag 18/9 00:10

Bevara mitt hjärta – därifrån utgår livet

Missionsglimten – Hallå? Hej, syster, hur mår du? Jag har saknat dig! Jag blir alltid så glad, uppmuntrad, fylld... lördag 18/9 00:00

Ska kyrkor göras om till moskéer?

Webb-tv. Sverige kommer bli ett helt annat land ifall kyrkor görs om till moskéer. Det säger Sven Almkvist i... fredag 17/9 12:00

Lyckligtvis är Gud inte som du och jag.

Ungkrönika lördag 18/9 00:00

Kommun nyttjar förskolebarn för att marknadsföra pride

Karlstad. På sin officiella Facebooksida publicerar Karlstads kommun bilder på förskolebarn som viftar med... fredag 17/9 07:00

Senaste nytt

När två världsbilder kolliderar

Israelkrönika Jakten på de sex terrorister som rymde från Gilboafängelset i Israel förra veckan har fullständigt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier