En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

Viktiga tankar om profetiska tilltal efter bönekonferensen i Solnahallen

Opinion · Publicerad 11:49, 19 mar 2020

Under helgens konferens i Solna­hallen framkom säkert mycket av betydelse och värde. Sveriges och de övriga nordiska ländernas nöd i coronatid, men också våra nationers synder och vikten av omvändelse på många plan lyftes förtjänstfullt fram.

Bönen var innerlig och stark och den andliga betydelsen av konferensen – vid sidan av all annan bön som sker i dessa dagar – är av största betydelse. 

Det har framkommit att det under helgens konferens framfördes profetiska ord, och i biblisk ordning ska sådana aldrig föraktas men alltid prövas.

I ett uttalande under konferensen beskrevs tidningen Dagen som ”landets främsta megafon för avfall”, och här vill vi från Världen idag tydligt dra en lans för vår kristna branschkollega. Vi har en god relation med Dagen, och tidningens medarbetare är våra vänner. Dagen utmärker sig för sin professionalitet, och med sin storlek och tyngd gör tidningen viktiga avtryck i det offentliga Sverige.

Sverige och Guds församling behöver omvändelse och modiga bedjande kristna som också kan tala kärva profetiska sanningar till oss. Det kan vi alla behöva ibland.

Men det är av största vikt att ord av stor tyngd levereras på guldvåg för att förtroendet för den profetiska tjänsten inte ska ta skada.

En miljon muslimer väntar på en kopp te

Ledare Sveriges demografiska karta är stadd i snabb förändring. År 2021 var strax över två miljoner... lördag 12/6 00:10

Att nå människor i olika kulturer

Missionsglimten Jag och en kollega ledde en workshop i Chiang Mai, Thailand, för en tid sedan. Den handlade om hur... lördag 12/6 00:00

Hur är det med Israels skyldighet att försvara sin befolkning?

Israelkommentar Anklagelserna om att Israel använder oproportionerligt våld är stående i varje attack Israel blivit...

Världen idag gratulerar: Mikael Swetzén, 30 år

Resenär. Han har redan bott utomlands vid ett flertal tillfällen, besökt fyrtio länder och arbetat som...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier