Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Varför dog Gabriel, Arieh och Myriam?

Opinion · Publicerad 00:00, 26 mar 2012

Rabbin Jonathan Sandler, 30 år. Gabriel Sandler, 3 år. Arieh Sandler, 6 år. Myriam Monsonego, 8 år. En far och hans två små söner. En oskyldig flicka. I tisdags avrättades de kallblodigt på en skolgård i franska Toulouse. Ondskan är så ofattbar att orden blir stumma. I stället finner jag mig gråtandes med en krampartad tomhet inombords.
Världen är en grym plats. Det vet jag. Ändå drabbar dessa människors öde mig hårt. Kanske är det när jag läser om hur (den med mig jämnårige) barnafadern med sin kropp som sköld lönlöst försöker skydda sina barn (varav den yngste är jämnårig med ett av mina barn), som jag går sönder. Några dagar tidigare blev Imad Ibn Ziaten, Abel Chennouf och Mohamed Legouade ihjälskjutna. De var alla  tre fransk-arabiska soldater.

Varför dog de? Var det för att Israel för ett orättfärdigt krig mot Palestina? Var det för att Frankrike förtrycker muslimer med burqaförbud? Eller var det för att Mohammed Merah, en illasinnad man, föjde en ond ideologis påbud om att föra krig mot de otrogna, vare sig de är barn eller soldater?
Islamkramarna i Europa envisas med sina verklighetsfrånvända artificiella tankebyggnader om socioekonomiska faktorer och trötta ideologiska "analyser". Där offret i slutändan alltid är den förhärdade mördaren, om han bara heter Mohammed och är född i ett muslimskt land.
Skurken är enligt samma logik den västerländska majoritetskulturen. För att den har oförskämdheten att hålla fast vid sådant som demokrati och individuellt människovärde, i stället för teokrati och identitetspolitik.

Hur möta detta reella hot som islam utgör?  Som man i alla goda samhällen handskas med angrepp som hotar det goda: hårt och resolut. När någon går över gränsen måste det få konsekvenser. Islam har gått över gränsen i västerlandet i många år nu. Och ryggradslösa patetiska journalister och politiska ledare böjer sig. Urskuldar. Skyddar. I torsdagens Svenska Dagbladet gör Gunilla von Hall en halsbrytande analys, där hon implicit anklagar Frankrike för att bära skuld för dessa bestialiska mord genom att ställa samma krav på alla sina invånare. Våra makthavare tycks tro att allt kommer att bli bra, om vi bara kompromissar bort tillräckligt mycket av oss själva.

Hur många terrordåd, shariakontrollerade områden och balkongflickor måste till innan islamkramarna vaknar? De vägrar att erkänna islam som det brännande hot mot västerlandet det är. De kommer att offra jude efter jude, flicka efter flicka, lag efter lag, moralisk princip efter moralisk princip,  kvarter efter kvarter. Ända tills allt det oskuldsfulla, vackra och dygdiga i vår kultur är borta.
Ytterst kommer denna strategi leda till den västerländska civilisationens undergång. Islam är en direkt människofientlig och totalitär religiös krigsideologi med världsherravälde som uttalat slutmål. Iranierna upptäckte det för sent efter den islamiska revolutionen år 1979.
Det är skälet till att jag flydde från mitt hemland. Jag vill inte se det upprepas i Sverige. Denna gång står jag kvar och försvarar den frihet och människokärlek jag tror på. Jag vägrar att fly en gång till.

Nasrin Sjögren är student och samhällsdebattör.

Den lidande församlingen – brevet till Smyrna

Även Smyrna var en viktig stad i Mindre Asien. I praktiken tävlade man med Efesos om att vara... tisdag 27/10 00:00

Dödshjälp för ingen – eller för alla?

Debatt Bara genom att stifta en dödshjälpslag utsätter samhället alla människor som kan omfattas av... tisdag 27/10 00:00

Ge mer frihet till familjerna!

Ledare Ett nytt stort slag om familjepolitiken och om föräldrars och barns rättigheter är på gång. Risken... tisdag 27/10 00:00

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Fasta. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin...

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...

Den lidande församlingen – brevet till Smyrna

Även Smyrna var en viktig stad i Mindre Asien. I praktiken tävlade man med Efesos om att vara...