Opinion

Välkommet signalspråk i KD-ledarens sommartal

I sitt sommartal pekade Ebba Busch (KD) på visst hyckleri i koranbränningsdebatten.
I sitt sommartal pekade Ebba Busch (KD) på visst hyckleri i koranbränningsdebatten.
Publicerad Uppdaterad

Ebba Busch (KD) har onekligen den egenskap som önskades när hon valdes: att skapa mediegenomslag när hon framträder. Debatten efter hennes sommartal har till stor del handlat om ett enskilt ordval i talet.

Detta bör dock inte förta det viktiga övergripande budskapet: Om muslimska företrädare ska ha en roll i ett öppet, demokratiskt Sverige behöver även de kunna tillämpa den bibliska dygden att vända andra kinden till.

Busch har en god slutsats att det blir hyckleri att förfasa sig över provokationer mot islam och samtidigt ställa sig bakom sådana när det är kristnas tro och uttryck som hånas. Den insikten behöver fortsätta uttalas, tills det svenska åsiktsetablissemanget slutar tala med kluven tunga i dessa frågor.

Ebba Buschs poäng kan samtidigt få påminna även henne själv och andra som vill företräda Kristdemokraterna och samtidigt gå med i demonstrationståg som uttrycker sig starkt provokativt mot den relationssyn som många kristna håller för helig. Kanske vågar vi hoppas på en tillnyktring i KD även på den punkten?

Powered by Labrador CMS