Opinion

Kristersson, bjud in till bön för landet i Sagerska palatset!

Tänk om vår statsminister – med samma stolthet som han bjöd in till Pride-fest – skulle inbjuda väckelsekristna präster, pastorer och böneledare till Sagerska Palatset för en samling av bön för Sverige. Detta i ett extremt allvarligt läge, skriver ledarskribenten.
Tänk om vår statsminister – med samma stolthet som han bjöd in till Pride-fest – skulle inbjuda väckelsekristna präster, pastorer och böneledare till Sagerska Palatset för en samling av bön för Sverige. Detta i ett extremt allvarligt läge, skriver ledarskribenten.
Publicerad Uppdaterad

Nu är inte tid för ytligt mingel, nu är tid att söka våra fäders Gud och den räddning som bara finns hos honom.

Rättfärdighet upphöjer ett folk men synd är folkens vanära (Ord 14:34). Kan denna bibliska sanning förklara det allt sämre rykte Sverige åtnjuter på den internationella politiska arenan. Inte bara som landet med dagliga skjutningar och ständiga sprängningar i städer och bostadsområden. Sverige har också fått muslimvärlden att rasa och tvingat svenska ministrar att kräla i stoftet för att försöka blidka delar av kritiken. 

Men det har blivit väldigt rörigt. Samtidigt som man fördömer kränkningar av islam, arrangerar statsministern Pridefest i Sagerska palatset med gäster som gjort sig kända för att håna kristen tro. En av dem, Elisabeth Olsson Wallin, skapade den Ecce Homo-utställning som av många kristna uppfattades som respektlös och rent hädisk. På Kristersons Pride-färgade gästabud fanns också Jonas Gardell, författaren och komikern som förlöjligat väckelsekristen tro i exempelvis showen ”Väckelsemöte”. 

Statsministerns gästabud i Sagerska, mitt under Stockholms Pride nyligen, ger enkla poäng i stora svenska medier. I den muslimska världen spär den på föraktet. 

Att stå upp för svensk yttrandefrihet är viktigt, att aktivt promota ett särintresse som Pride, genom en historisk Pridefest i Sagerska palatset, är däremot onödigt.

Vår regering och högt ärade statsminister målar på detta sätt in sig i ett hörn. 

Å ena sidan söker man samförstånd med den muslimska världen och vill bekämpa islamofobi tillsammans med OIC – en sammanslutning av 51 muslimska länder varav flertalet toppar Open Doors lista över länder där kristna förföljs (!). Å andra sidan ger man sig hän åt ett PR-jippo som föraktas av den muslimska världen och som av bibeltroende kristna uppfattas som syndens parad.

Det är tragiskt men här uppvisar Sveriges högsta ledning principlöshet. Man följer den som skriker högst, vare sig det är islam eller Pride.

Kristersson avfärdade samtidigt den kritik som nyligen framfördes mot hbtq-rörelsen för sexualisering av barn och pedofili i rörelsens historia. Inte heller de inslag av våldsbejakande sexualitet och drogliberalism, som i vanlig ordning återfanns i årets festival-utbud, verkar bekomma landets högsta politiska ledning. 

Och detta är helt följdriktigt. ”Den svenska synden” har blivit en del av landet Sveriges varumärke sedan decennier. Synden har ätit sig in i både lagstiftning och allmän värdegrund. 

Att vårt lands rykte nu solkas i omvärlden borde därför inte överraska någon. Synd är nämligen ”folkens vanära”. Som individer och som land har vi full frihet att vandra vidare på syndens väg. Men om Bibeln har rätt kommer det alltid att sluta med vanära, med förnedring.

Tänk om vår statsminister – med samma stolthet som han bjöd in till Pridefest  – skulle inbjuda väckelsekristna präster, pastorer och böneledare till Sagerska Palatset för en samling av bön för Sverige. Detta i ett extremt allvarligt läge. När Finland hotades av Ryssland 1939 utlyste president Kyösti Kallio nationell bön och landet räddades ur sin nöd.

Nu är inte tid för ytligt mingel, nu är tid att söka våra fäders Gud och den räddning som bara finns hos honom.

Powered by Labrador CMS