Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Trots en liten ökning står Kristdemokraterna (KD), med partiledaren, pingstvännen och förre Europaparlamentarikern Sari Essayah, och stampar på oförändrat fem mandat. I nästan helt svenskspråkiga kommunen Larsmo i Österbotten förblir KD största parti med 48 procent av rösterna. Foto: Pekka Sakki/Lehtikuva/AP/TT

Vänstervindar i Finlandsval

Nyhetskommentar · Publicerad 11:34, 18 apr 2019

Fragmentiseringen inom den finländska valmanskåren har nu nått så långt att inget av de åtta invalda riksdagspartierna i söndagens val nådde över 20 procents väljarstöd, ja, inte ens 18 procent. Det har i republikens 102-åriga historia aldrig tidigare skett.

Oppositionspartiet Social­demokraterna, SDP, blir nu största parti med 17,7 procent av rösterna och får 40 av den finländska riksdagens, eduskunta, 200 ledamöter.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Ledare Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna...