Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Webb-tv: Vill se föräldrauppror mot sexualundervisningen

RFSU:s och RFSL:s material hör inte hemma på svenska skolor. Det vidhåller Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter angående den trans-broschyr som skapat debatt i Umeå. I programmet kommenterar han även den senaste tidens kvinnomord, domen i George Floyd-fallet och att svenskarna värderar familjen rekordhögt.

Nyheter · Publicerad 12:00, 23 apr 2021

Det var många som reagerade då det kom uppgifter om att ett RFSL-material med grafiska sexbilder hade använts på en mellanstadieskola i Umeå. När Världen idag var i kontakt med skolan framgick det att materialet inte hade använts inom undervisningen, men hade funnits tillgängligt vid elevhälsan.

Sven Almkvist skräder inte orden då han i Veckans nyheter kommenterar saken.

– Varför har man gett sådana typer av grupper så stort inflytande på våra skolor? säger han.

Sven Almkvist är även kritisk till att skylla den senaste tidens brutala kvinnomord på mansnormer. Han menar att det finns andra orsaker till morden än att de misstänka gärningspersonerna är män.

En annan fråga som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter är domen mot den polisman som åtalades för George Floyds död. Att det finns utbredd rasism i USA råder det ingen tvekan om, enligt Sven, samtidigt är det problematiskt när politiker – som USA:s president Joe Biden – i förhand uttalar sig om fallet, menar han.

Den sista frågan som diskuteras i Veckans nyheter är den SOM-undersökning som visar att svenskarna värderar familjens trygghet rekordhögt.

– När mycket annat rasar finns en familj kvar, och man förstår värdet av den, säger Sven Almkvist.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00