Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Webb-tv: Varför rapporterade medierna inte om labbteorin?

Det blir lite Bagdad-Bob-känsla över svenska medier. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter apropå senfärdigheten i att rapportera om ”labbteorin”. I programmet diskuteras även nya misstänkta coronavaccinationsbiverkningar, att det ser ut att bli minskat pappafokus i föräldralagen och tips inför semestern.

Nyheter · Publicerad 12:00, 18 jun 2021

Att coronaviruset skulle ha spridits från ett laboratorium i Wuhan har av de stora svenska medierna avfärdats som en konspirationsteori. Sedan etablerade medier i USA börjat rapportera om oklarheter kring laboratoriet har det dock börjat svänga.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter riktar Sven Almkvist skarp kritik mot de svenska medierna.

– Det blir lite Bagdad-Bob-känsla, säger han och syftar på Saddam Husseins informationsminister Mohammed Said al-Sahaf som förnekade USA:s invasion i Irak samtidigt som det kablades ut bilder på amerikanska bomber som föll.

Sven Almkvist riktar även kritik mot Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som också avfärdade labbspåret som en konspirationsteori.

– De verkar veta väldigt mycket om detta, säger han ironiskt.

Ett annat ämne som tas upp är att det kommit uppgifter om nya misstänkta biverkningar av vaccination mot covid-19, nämligen att flera länder sett en ökad förekomst av hjärtinflammation hos unga personer som fått mRNA-vacccin.

– Det har varit väldigt snabba processer och det kan vara lite oroväckande, säger Sven Almkvist angående massvaccinationen.

Det tredje ämnet som tas upp är att föräldralagen inom kort kan ändras så att det kan bli svårare att veta vem som är biologisk pappa till ett barn. Bakgrunden är att regeringen vill att en kvinna som är gift med en kvinna som föder barn automatiskt ska räknas som förälder till barnet.

Sven Almkvist skräder inte orden när han kommenterar förslaget som snart ska upp i riksdagen.

– Återigen kommer sociala experiment i slutändan drabba barnen, säger han.

I slutet av programmet får Sven Almkvist dela med sig av några av sina bästa sommartips.

Programmet spelades in före regeringskrisen, så den frågan tas inte upp.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier