Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Webb-tv: Varför leker inte barn normkritiskt?

Trots satsningar på normkritik i förskolan är kärnfamiljen norm i barnens lekar. Detta diskuterar Sara Andersson och Sven Almkvist i det andra avsnittet av Veckans nyheter. De pratar även om elbristen i Sverige, hur Aleksej Navalnyj splittrar Rysslands kristna och att antalet färdiga bibelöversättningar slog rekord mitt under coronapandemin.

Nyheter · Publicerad 12:09, 12 feb 2021

Förra fredagen började Världen idag sända Veckans nyheter – ett program där några av veckans händelser presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson, nyhetsredaktör på Världen idag. Analyserna görs av bibelläraren och författaren Sven Almkvist, som är ledarskribent på tidningen.

I det andra avsnittet av programmet diskuteras den forskning som gör gällande att heterosexualitet är norm i barns lekar trots satsningar på normkritisk pedagogik. Även orsakerna till den svenska elbristen diskuteras samt utvecklingen i Ryssland och att många fick tillgång till Bibeln på sitt språk förra året.

Ett nytt avsnitt av Veckans nyheter kommer att släppas varje fredag klockan 12.00.  

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10