Den vises hjärta gör hans mun klok och främjar lärdom på hans läppar.
Ordspråksboken 16:23

Världen idag

Webb-tv: ”Skandalösa” regler för kristna barngrupper

Tusentals söker hjälp efter att ha utövat mindfulness, regeringen pressas i frågan om ett tredje juridiskt kön och i Västra Götaland är det hårdare regler för barngrupper inom kyrkan än inom idrott- och kultur.

Det är frågor som Sara Andersson diskuterar med teologen Stefan Gustavsson i det fjärde avsnittet av Veckans nyheter. Även Israels snabba vaccinationstakt tas upp och att resor dit snart tros bli möjliga igen.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 feb 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om att det finns studier som visar att mindfulness och meditation kan resultera i negativa biverkningar som panikångest och depression. I det fjärde avsnittet av Veckans nyheter diskuteras den BBC-artikel som gör gällande att tusentals personer i USA nu söker hjälp på grund av sviter av mindfulness.

Gäst i programmet är Stefan Gustavsson, ledarskribent på Världen idag och direktor för Apologia.

Han skräder inte orden när han kommenterar det faktum att barngrupper inom kyrkan möter hårdare restriktioner än grupper inom kultur och idrott i Västra Götaland.

– Det är skandalöst, säger han.

Andra frågor som diskuteras i programmet är huruvida det behövs ett tredje juridiskt kön och hur Israel kan vara så framgångsrikt när det gäller coronavaccinationen.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson och kommentator är vanligtvis Sven Almkvist.

Ett nytt avsnitt kommer varje fredag klockan 12.00.

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

Ledare När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i... fredag 3/2 00:10

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Danmark. Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att... torsdag 2/2 20:00

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Ledare Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt... fredag 3/2 00:00