Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Webb-tv: ”Skandalösa” regler för kristna barngrupper

Tusentals söker hjälp efter att ha utövat mindfulness, regeringen pressas i frågan om ett tredje juridiskt kön och i Västra Götaland är det hårdare regler för barngrupper inom kyrkan än inom idrott- och kultur.

Det är frågor som Sara Andersson diskuterar med teologen Stefan Gustavsson i det fjärde avsnittet av Veckans nyheter. Även Israels snabba vaccinationstakt tas upp och att resor dit snart tros bli möjliga igen.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 feb 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om att det finns studier som visar att mindfulness och meditation kan resultera i negativa biverkningar som panikångest och depression. I det fjärde avsnittet av Veckans nyheter diskuteras den BBC-artikel som gör gällande att tusentals personer i USA nu söker hjälp på grund av sviter av mindfulness.

Gäst i programmet är Stefan Gustavsson, ledarskribent på Världen idag och direktor för Apologia.

Han skräder inte orden när han kommenterar det faktum att barngrupper inom kyrkan möter hårdare restriktioner än grupper inom kultur och idrott i Västra Götaland.

– Det är skandalöst, säger han.

Andra frågor som diskuteras i programmet är huruvida det behövs ett tredje juridiskt kön och hur Israel kan vara så framgångsrikt när det gäller coronavaccinationen.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson och kommentator är vanligtvis Sven Almkvist.

Ett nytt avsnitt kommer varje fredag klockan 12.00.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00