Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Webb-tv: ”Skandalösa” regler för kristna barngrupper

Tusentals söker hjälp efter att ha utövat mindfulness, regeringen pressas i frågan om ett tredje juridiskt kön och i Västra Götaland är det hårdare regler för barngrupper inom kyrkan än inom idrott- och kultur.

Det är frågor som Sara Andersson diskuterar med teologen Stefan Gustavsson i det fjärde avsnittet av Veckans nyheter. Även Israels snabba vaccinationstakt tas upp och att resor dit snart tros bli möjliga igen.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 feb 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om att det finns studier som visar att mindfulness och meditation kan resultera i negativa biverkningar som panikångest och depression. I det fjärde avsnittet av Veckans nyheter diskuteras den BBC-artikel som gör gällande att tusentals personer i USA nu söker hjälp på grund av sviter av mindfulness.

Gäst i programmet är Stefan Gustavsson, ledarskribent på Världen idag och direktor för Apologia.

Han skräder inte orden när han kommenterar det faktum att barngrupper inom kyrkan möter hårdare restriktioner än grupper inom kultur och idrott i Västra Götaland.

– Det är skandalöst, säger han.

Andra frågor som diskuteras i programmet är huruvida det behövs ett tredje juridiskt kön och hur Israel kan vara så framgångsrikt när det gäller coronavaccinationen.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson och kommentator är vanligtvis Sven Almkvist.

Ett nytt avsnitt kommer varje fredag klockan 12.00.

Tvåfrontskrig krävs för att stå emot dödshjälpsvågen

Ledare På europeisk nivå faller nu skymningen när det gäller frågan om eutanasi. Hitintills är det fyra... onsdag 14/4 00:10

Har du någon som ber för dig?

Vardagskrönika Min morfar flyttade till himlen när jag var elva år. De sista åren var han svag av sin sjukdom och... onsdag 14/4 00:10

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier