Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Webb-tv: ”Luther skulle avskedat ärkebiskopens teolog”

Regeringen borde erkänna att man misslyckats i sin coronahantering. Det säger Sven Almkvist i det sjunde avsnittet av Veckans nyheter angående svenska makthavares senfärdighet under pandemin.

I programmet diskuteras även ärkebiskopens medarbetares utspel om Muhammed, hatattackerna mot judiska elever och det unika bibelfynd som hittats i en grotta i Israel.

Nyheter · Publicerad 12:00, 19 mar 2021

Ärkebiskopens teologiska sekreterare Jakob Wirén menar att kristna kan se islams förgrundsfigur Muhammed som en profet. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter resonerar bibelläraren Sven Almkvist kring hur man som kristen kan veta att Muhammed inte var en profet sänd från Gud.

Även det faktum att judiska elever på svenska skolor utsätts för verbala och fysiska attacker diskuteras, samt granskningen som visar att det finns stark intern kritik mot regeringens coronahantering.

– Regeringen borde erkänna och säga: ”Vi har gjort fel”, säger Sven Almkvist.

Slutligen resonerar han kring de bibelfragment som nyligen hittats i Israel och sägs vara det mest betydelsefulla bibelfyndet sedan Dödahavsrullarna år 1947.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00