Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Webb-tv: Lindes abortattack, Ebbas husköp och helande gatubön

Hur ska man se på att utrikesminister Ann Linde började tala om abortfrågan när KD-politikern Lars Adaktusson ville debattera situationen för förföljda kristna? Det är en av frågorna som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter.

Även medierapporteringen kring Ebba Busch husköp, SVT:s Israelbevakning och vittnesbörd om helanden i Göteborg tas upp.

Nyheter · Publicerad 12:00, 5 mar 2021

Sven Almkvist skräder inte orden när han analyserar det faktum att Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) kritiserade Lars Adaktusson (KD) för hur han röstat i abortfrågan när Adaktusson lyfte situationen för förföljda kristna i en riksdagsdebatt nyligen. I det femte avsnittet av Veckans nyheter går han dock inte bara till angrepp mot utrikesministern, utan riktar även kritik mot Lars Adaktusson.

En annan fråga som diskuteras är Ebba Busch husköp och den gigantiska mediebevakning som fastighetsaffären genererat i.

– Det är en fråga som inte berör så många, men den har blivit jätteuppblåst, säger Sven Almkvist.

De sista frågorna som tas upp är uppgifterna om partiskhet i Israelfrågan på SVT samt vittnesbörd om helanden efter helgens evangelisationskampanj i Göteborg.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00