Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Waldenvik: ”Blir en liberal soppa”

Om dagens besked blir verklighet så spräcker det Alliansen. Det sa Ulf Kristerson (M) efter beskedet från Centern om att man tänker släppa fram en Löfven-regering. – Vi är ett avslutat kapitel sa Ebba Busch Thor (KD) om Alliansen medan Jimmy Åkesson (SD) slog fast att ”den nya blockgränsen nu går mellan vänsterliberalism och konservatism”.

Nyheter · Publicerad 18:28, 11 jan 2019

Moderatledaren beklagar djupt att C och L nu ser ut att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Enligt honom innebär Centerledningens besked att C blir ett stödparti åt S.

– Jag tror att det skulle vara ett historiskt misstag, säger Kristersson som anser att C därmed sviker de borgerliga väljare som röstat på en Alliansregering.

– C och L kommer att budgetsamarbeta med exakt den vänsterregering som de gick till val på att byta ut, och som riksdagen har sagt nej till två gånger.

En liknande reaktion uttryckte Ebba Busch Thor på en presskonferens några minuter efter Kristersons.

– Alla de som lagt sin röst på Kristersson som statsminister har blivit förda bakom ljuset, sa hon märkbart upprörd.

– Vi är ett avslutat kapitel på nationell nivå, sade hon och syftade på Alliansen.

I en skriftlig kommentar dödförklarade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Alliansen. Den nya blockgränsen går nu ”mellan vänsterliberalism och konservatism”, fastslog Åkesson.

”Men nu blir vårt fokus att utgöra en kraftfull och aktiv opposition för att tillsammans med M och KD säkerställa en konservativ majoritet i riksdagen efter nästa val.”

Världen idags opinionsredaktör Isabelle Waldenvik kommenterar på Twitter beskedet från Annie Lööf: ”Framåt låter det som vi får en liberal soppa till regering som utan en kristdemokratisk och värdekonservativ ryggrad riskerar att låta identitetspolitik, socialism och ljumma kompromisser prägla politiken”, skriver hon bland annat.

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...