Nyheter

VM-stjärnan lyfter fram hela Bibelns betydelse

Julie Ertz. Foto: Ricardo Mazalan/AP/TT
Julie Ertz. Foto: Ricardo Mazalan/AP/TT
USA:s Julie Ertz, i vitt, kämpar mot Sveriges Kosovare Asllani i en landskamp på Friends Arena i april 2021. Foto: Claudio Bresciani/TT
USA:s Julie Ertz, i vitt, kämpar mot Sveriges Kosovare Asllani i en landskamp på Friends Arena i april 2021. Foto: Claudio Bresciani/TT

Den 20 juli inleds fotbolls-VM för damer. I guldfavoriten USA:s lag återfinns mittfältaren Julie Ertz som i en intervju lyft fram betydelsen av att läsa Guds ord i dess helhet.– Det stärker ditt vittnesbörd, menar den kristna stjärnspelaren.

Publicerad Uppdaterad

Jag känner att Gamla testamentet är så viktigt ...

Julie Ertz

Fotbolls-VM 2023

Arrangörsländer: Australien och Nya Zeeland.

Pågår: 20 juli-20 augusti.

Antal deltagande nationer: 32.

Sveriges gruppspelsmatcher: Sydafrika (23/7), Italien (29/7), Argentina (2/8).

Finalarena: Stadium Australia, Sydney.

De deltagande nationerna i sommarens fotbolls-VM har under den senaste tiden presenterat sina respektive trupper till mästerskapet. I USA:s trupp återfinns rutinerade mittfältaren Julie Ertz, som i april gjorde comeback i landslaget efter nästan två års frånvaro.

I samband med landslagscomebacken hänvisade 31-åriga Ertz, som i skrivande stund spelat 118 A-landskamper, till bibelordet 1 Petrusbrevet 1: 6-7 i ett inlägg på sitt Instagramkonto: ”Gläd er därför, om ni nu en kort tid måste utstå prövningar av olika slag. Äktheten i er tro är långt värdefullare än guld som är förgängligt, fastän det håller provet i eld, och den tron skall visa sig bli till lov, pris och ära, när Jesus Kristus uppenbarar sig.”

Julie Ertz har under sin karriär vid upprepade tillfällen talat om vad relationen med Jesus betyder för henne. Fotbollsstjärnan har berättat att kyrkan var en del av hennes barndom, men att hon inte riktigt förstod vad det innebar att ha en relation med Jesus Kristus förrän hon gick på college i Santa Clara, uppger hemsidan Sports Spectrum.

Ertz har bland annat talat om betydelsen av att ta del av Guds ord i dess helhet.

– Jag känner att Gamla testamentet är så viktigt, det leder fram till Nya testamentet. Jag tror att det stärker ditt vittnesbörd, har hon, enligt Sports Spectrum, sagt.

Anledningen till Julie Ertz nästan två år långa bortavaro från fotbollen handlade först och främst om att hon blev mamma. I samband med återkomsten till landslaget betonade hon sin fortsatta drivkraft i att spela fotboll på högsta nivå.

– Jag vill inte gå tillbaka till den spelare jag varit, jag vill bli bättre. Det känns inte som att jag varit borta så länge som jag faktiskt har. Att ha tagit ett steg bort och fått nya perspektiv har gett mig ny drivkraft, sade hon enligt Sports Spectrum.

USA är rankat etta i världen och mångas favorit till att ta hem VM-guldet i turneringen som spelas i Australien samt Nya Zeeland mellan 20 juli och 20 augusti. Tyskland, Sverige och England är några av de nationer som anses vara främsta utmanare.

Powered by Labrador CMS