Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Vittnesbörd om gudsnärvaro och befrielse på pingstkonferens

Starka gudsmöten, befrielse och andlig påfyllnad präglade den nya konferensen Pingst 23 som hölls i Mullsjö och Nässjö i helgen.

– Vi är så tacksamma till Jesus, säger initiativtagaren Jonas Andersson.

Nyheter · Publicerad 17:00, 30 maj 2023

Efter att ha upplevt ett tilltal från Gud tog Jonas Andersson, ledare för Gå ut mission, ett initiativ till konferensen Pingst 23, med en längtan efter att ge plats för den helige Ande att verka under pingsthelgen.

När Världen idag pratar med honom efter konferensen är han både tacksam och djupt berörd över utfallet av helgen.

– Vi är så tacksamma till Jesus. Gud är trofast och möter hungriga hjärtan. Vi har fått se helige Ande möta människor i varje samling som vi har haft, säger han.

Under helgen – då det hölls möten i Missionskyrkan i Nässjö på fredagen och lördagen samt i Nyhemshallen i Mullsjö på söndagen – har såväl seminarium som panelsamtal och föreläsning hållits.

– Oavsett form och format på samlingen har Anden fallit och människor har gensvarat i mängd. Vi har fått se tydliga andedop, vi har fått förlösa människor i andliga nådegåvor och människor har blivit lösta från bojor och demoner, säger han och beskriver hur den andliga närvaron var påtaglig redan långt före varje möte skulle inledas.

– Vi fick plocka in fler förebedjare som kunde betjäna alla som hungrade efter att få möta Gud.

Bakom arrangemanget stod, förutom Gå ut mission, pingstförsamlingarna i Mullsjö-Nyhem och Sandhem samt Missionskyrkan i Nässjö, liksom ett 30-tal församlingar som slutit upp som visionspartners. Det var något som gav en stor bredd under konferensen, menar Jonas Andersson.

– Vi kommer från olika bakgrunder och traditioner, men det var en väldig samstämmighet och enhet kring vad vi längtar efter. Gud har mött oss och bundit samman våra hjärtan, det har varit otroligt uppmuntrande, säger han.

Sammanlagt uppskattar arrangörerna att uppåt 1 700 människor besökte helgens konferens, och redan nu finns planer på ett nytt arrangemang nästa år.

– Redan när Herren talade till mig om det här så upplevde jag tydligt att det här handlade om 2023 och 2024. Sedan får vi se. Men vi planerar och ber för nästa år och börjar redan ana konturerna.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40