Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Vision Sverige bjuder in till pingstkonferens

KG Larsson, Birger Skoglund och Hans Jansson är personer som medverkar när den kristna tv-kanalen Vision Sverige gör en större satsning under pingsthelgen. Samtidigt pågår en digital ungdomskonferens där Livets Ords pastor Joakim Lundqvist medverkar.

I övrigt fortsätter kyrkorna att fira sina gudstjänster digitalt medan särskilda pingstsamlingar lyser med sin frånvaro.

Nyheter · Publicerad 09:00, 23 maj 2021

Vision Sverige berättar att tv-kanalen i helgen gör sin första pingstsatsning, Sverige Live – Pingst.

Under två kvällar sänds samtal mellan ledare och pastorer från fem olika samfund. Programmen delas upp i två delar – två timmar samtal med inbjudna gäster, och en avslutande timme med inriktning på betjäning och en kortare predikan.

På pingstdagen, söndag, sänder man från Göteborg, med KG Larsson, Birger Skoglund, Johan Norén och Cornelia Forsberg som gäster. Annandag pingst, måndag, sänds programmet från Stockholm, med David Ekerbring, Carl-Gustav Severin, Hans Jansson och Rickard Lundgren.

”Att samla Kristi kropp är något vi brinner för på kanalen, att främja och visa på den enhet som finns inom kristenheten i dag”, skriver kanalen angående pingstsatsningen i sitt nyhetsbrev.

Internationella Global Youth Movement anordnar en digital konferens under drygt tre timmar på pingstafton, med början klockan 14.00. Livets Ord-pastorn Joakim Lundqvist är en av talarna, och det blir lovsång med Gateway och Bethel Music.

Pingst är av tradition en helg då människor gifter sig, och i Svenska kyrkan erbjuder flera församlingar så kallad drop in-vigsel på pingstafton, bland annat i Stora Sköndals kyrka i Farsta och i Nederluleå kyrka i Gammelstad.

Immanuelskyrkan Malmö är en av många församlingar som satsar på digital gudstjänst på pingstdagen. Då inleder församlingen en fyra söndagar lång serie om den helige Ande.

”Med start på pingstdagen vill vi tala om den helige Ande och vad han gör i oss, genom oss och med oss”, skriver församlingen på sin hemsida.

”Var vi än hamnar och i vilka situationer vi än befinner oss kommer vi aldrig att vara ensamma. Gud har nämligen fyllt oss med sin Ande och genom honom har vi kraft från höjden.”

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier