Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Visbymördare lyssnade på kontroversiellt band

Förra veckan besökte rockbandet Rammstein Ullevi för tre konserter. Bandet har länge fått kritik för att främja högerextrem nationalism och uppmuntra våld.

En rad skolmördare har haft Rammstein som inspirationskälla, och gärningsmannen som mördade Ing-Marie Wieselgren lade strax innan mordet upp en Rammstein-video som anklagas för att trivialisera Förintelsen.

Nyheter · Publicerad 19:00, 6 aug 2022

Gärningsmannen som under Almedalsveckan i Visby mördade Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatri­frågor på Sveriges Kommuner och regioner, har deltagit i NMR-demonstrationer och skrivit opinionstexter i nynazistiska Nordfront.

Mindre än två veckor före mordet i juli lade gärningsmannen upp en musikvideo som anklagas för att trivialisera Förintelsen med bandet Rammstein.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00