I min nöd ropade jag till Herren och Herren svarade mig och ställde mig på rymlig plats.
Psaltaren 118:5

Världen idag

Världen idags Youtubekanal ökar – nu 3 000 följare

Världen idags Youtubekanal har under det senaste halvåret vuxit från 90 prenumeranter till 3 000 och når nu långt utanför den kristna sfären.

– Det har varit ett otroligt tryck, inte minst under den senaste månaden, säger Lars Magnusson, tidningens vice vd.

Nyheter · Publicerad 09:00, 16 maj 2021

I november förra året gjorde Världen idag en nystart av sin kanal på Youtube. Då lanserades bland annat samhällsprogrammet Hotspot, som produceras i samarbete med Vision Sverige. Sedan dess har kanalen vuxit och når nu långt utanför den kristna sfären, enligt tidningens vice vd Lars Magnusson, som också är redaktör för avdelningarna Kultur och Tro och liv.

– Det har varit ett otroligt tryck, inte minst under den senaste månaden, säger han.

Den 1 november hade kanalen 90 prenumeranter, den 1 april hade antalet vuxit till 745 och nu är den uppe i 3 000 prenumeranter.

Det är framför allt tre avsnitt av Hotspot som dragit till sig nya tittare under april. I dessa intervjuas Johan Westerholm, grundare och chefredaktör för nättidningen ledarsidorna.se, om Muslimska brödraskapet. Han tar upp organisationens rötter i nazismen, liksom hur den har etablerats och fått inflytande i Sverige, även inom Svenska kyrkan.

Sammanlagt har dessa tre program hittills haft över 150 000 visningar. Det har medfört fler visningar på kanalen överlag.

– Vi har haft en otrolig uppgång på alla de andra programmen. De nya tittarna har stannat kvar och fortsatt att titta, säger Lars Magnusson och berättar att programmen på Youtubekanalen sammantaget har haft över 250 000 visningar.

En av målgrupperna för Hotspot är opinionsbildare och personer i ledande ställning.

– Vi vill påverka de som påverkar.

På Youtubekanalen visas även Veckans nyheter där Världen idags nyhetsredaktör, Sara Andersson, och bibelläraren Sven Almkvist diskuterar några av tidningens nyhetsartiklar. Även detta program har nu fått större spridning. Det senaste programmet, som bland annat handlade om läraren som blev uppsagd för att hon vägrade kalla en elev för hen, har fått över 10 000 visningar.

Magnusson berättar att ett annat av inslagen, som handlade om Jesu uppståndelse, spelades upp och kommenterades på ett positivt sätt i en annan, icke kristen, Youtubekanal.

Alla Världen idags program på Youtube är kopplade till artiklar på webben. Förhoppningen är att fler ska gå vidare och läsa om människor som har mött Jesus.

– Det finns många sökande människor där ute, som försöker hitta en ideologisk grund för tillvaron när så mycket skakar. Dem vill vi nå, utifrån sunda kristna värderingar, förklarar Lars Magnusson.

– Vi vill peka på en kristen grund som håller för samhällsbygget, men också på honom som är upphovet till allt.

Siffrorna i texten uppdaterades den 17 maj.

Det finns många sökande människor där ute, som försöker hitta en ideologisk grund för tillvaron när så mycket skakar. De vill vi nå, utifrån sunda kristna värderingar.

Både principer och hänsyn behövs i migrationspolitiken

Ledare Många har berörts av medierapporteringen om treårige Tim som ska utvisas från sitt trygga... torsdag 23/9 00:10

”Allt fler vill prata om att ta sig ur gäng”

Kriminalitet. Samtalen som handlar om att man sitter fast i ett gäng och inte vet hur man ska ta sig ur har ökat... torsdag 23/9 10:50

Vilken föreställning har du om Gud?

Inför söndag Det finns många söndagar som bär namnet ”efter Trefaldighet”. Tjugofem stycken, faktiskt, men alla... torsdag 23/9 00:00

S-regeringen behöver läka relationen till Israel

Ledare Utrikesminister Ann Linde har äntligen haft kontakt med sin israeliske motpart, Yair Lapid. Det... torsdag 23/9 00:00

Ultraliberale Justin Trudeau får sitta kvar efter Kanadas val

Nyhetskommentar Kanadas närmast ultraliberala omvandling i mångfalds-, människovärdes- och familjefrågor kan...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier