Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Linda Bergling predikar under en tidigare konferens. Foto: Arken

”Varför skulle vi ställa in Mirakelkonferensen?”

Mirakelkonferensen kommer att hållas hela veckan som vanligt med talare, förebedjare och sångare på plats. Men de som vill delta i mötena får göra det digitalt. Pastor Linda Bergling tror att de i år kommer att nå ännu fler än tidigare.

Nyheter · Publicerad 15:30, 8 jul 2020

På lördag börjar Mirakelkonferensen, och hela programmet kommer att genomföras i församlingen Arkens lokaler i Kungsängen. Skillnaden mot tidigare är att max 50 personer får finnas med på plats.

– Vi har massor med fin personal, lovsångare och förebedjare, så varför skulle vi ställa in eller förkorta konferensen, nej vi kör på kraftfullt, säger Linda Bergling.

– Vi sätter tro till att många tusen ska se oss, troligen fler än det brukar vara, tillägger hon.

Mirakelkonferensen pågår lördag 11 - söndag 19 juli. Bland talarna kan nämnas Bengt Wedemalm, Abeba Russom, Stefan Salmonsson och Martin Reen. Men det är Linda Bergling som tillsammans med sångaren Daniel Åliden kommer att dra igång konferensen.

Från missionsområdena, bland annat Indien, kommer längre inspelade hälsningar att förmedlas, och talaren Bill Prankard ska predika på länk från Kanada.

– Det kommer att vara lika stort som om vi hade folket där på plats, säger Linda Bergling tryggt.

Förbön och själavård är en väsentlig del i Arkens konferenser och även denna ska fungera på avstånd, dels i sändning, dels via telefon och mejl.

– Jag tycker det är jättetråkigt att vi inte kan erbjuda handpåläggning, men det kommer att finnas förebedjare i lokalen som är förberedda i bön och ande och som betjänar precis som vanligt ändå, säger Linda Bergling.

– Jag tycker det känns jättebra att vi ändå genomför konferensen, men visst är det en utmaning.

Förkunnelsen kommer att tolkas till finska då verksamheten har många deltagare i Finland, och de engelskspråkiga inslagen kommer att tolkas från scenen.

– Vi tror på att Gud ska göra mirakler och helanden i människors liv även om de finns på andra platser, säger pastor Bergling förväntansfullt.

Information och program finns på www.arken.org

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...