Nyheter

Vänsterskribent: Kvinnor förlorare när kön relativiseras

Att som feministisk rörelse byta ut ord som ”kvinna” till könsneutrala ord är som att skjuta sig själv i foten, menar skribenten Kajsa Ekis Ekman. Foto: Pressbild
Boken kommer ut i april.

Feminister har blivit lurade genom transfrågan. Det menar vänsterskribenten Kajsa Ekis Ekman som är aktuell med en bok om vår tids syn på kön.När könsgränser suddas ut blir kvinnor förlorare, resonerar hon i en intervju med Svenska Dagbladet och går till storms mot ”statligt sanktionerad sterilisering” av unga tjejer som vill byta kön.

Publicerad Uppdaterad

Världen idag har i flera artiklar uppmärksammat att det har skett en dramatisk ökning av unga tjejer som upplever att de är ”födda i fel kropp” och vill genomgå behandling för att ”byta kön”. En person som uttrycker stark kritik mot skeendet är Kajsa Ekis Ekman, skribent på vänsterorienterade tidningen ETC och Aftonbladet. I en lång intervju med Svenska Dagbladet berättar hon om de tankar hon uttrycker i boken Om könets existens, som kommer ut i april, och som handlar om vår tids flytande syn på kön.  

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS