De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Våldsamt bråk om slöja

Ett 60-tal personer drabbade samman med poliser i en förort till Paris på onsdagskvällen efter att polisen stoppade en kvinna som bar heltäckande slöja, vilket är förbjudet.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jun 2013

Polisen tog enligt AFP till tårgas och gummikulor för att få bukt med de våldsamma protesterna efter att de stoppat en 25-årig kvinna i förorten Argenteuil, som bar heltäckande slöja som döljer ansiktet, så kallad niqab – vilket förbjöds i Frankrike 2011. I Argenteuil är en stor andel av befolkningen muslimer.

 Polisingripandet mot kvinnan ledde till att folksamling snabbt bildades på platsen och ett 60-tal personer attackerade polisen, skriver AFP. En källa uppger för nyhetsbyrån att poliserna blev slagna och förolämpade.  Polisen lyckades tillkalla förstärkning och ett 40-tal poliser fick till slut kontroll över situationen. Enligt polisen greps två män, däribland en kusin till kvinnan.

 Att bryta mot niqabförbudet medför böter på upp till 150 euro. Omkring 300 kvinnor greps för brott mot förbudet under det förstå år som lagen var i kraft. 

 

Det är modigt av KD att bryta dödläget

Ledare KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD...

Slut med gamla lampor?

Elsäkerhet. Här är EU-standarden som gått de flesta förbi: Om ett halvår ska alla uttag och stickproppar till taklampor se likadana ut i hela Europa. – Det kan...