På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Hans Linde (V). Foto: Fredrik Sandberg / TT

V: Skydda Kinas troende

Flera riksdagsledamöter för Vänsterpartiet lyfter i en motion om Kina också fram de kränkningar många troende i landet utsätts för.

Nyheter · Publicerad 15:17, 10 okt 2016

I förslaget som bland andra Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson, står bakom tar man upp flera områden där de mänskliga rättigheterna brister i Kina, som exempelvis situationen för yttrande- och tryckfrihet. Man nämner också de många övergreppen på troende.

”2013 inleddes en kampanj för att riva kyrkor och ta ner kors i Zhejiang-provinsen. Kampanjen intensifierades under 2015 och enligt internationella medieuppgifter hade mer än 1 200 kors rivits ner under kampanjen, vilket lett till en våg av protester”, skriver man i motionen och fortsätter:

”I juli antog provinsregeringen i Zhejiang en bestämmelse som angav storleksbegränsningar på föremål som fästs på hustak. De fick inte överstiga en tiondel av byggnadens totala storlek. Många betraktade bestämmelsen som ett sätt att legitimera nedtagningen av kors.”

Vänsterpartisterna anser att den svenska regeringen bör verka för att ”etniska och religiösa minoriteters kulturella, språkliga och religiösa rättigheter i Kina respekteras”.

Var lugn – jordens resurser kommer att räcka till för alla

Ledare Att världens befolkning växer framställs ofta som ett hot mot mänskligheten. Men för oss som tror... torsdag 6/5 00:10

Tänk om värme blev den känsla människor associerar till när de tänker på kristna?

Ledarkrönika I vår församling har vi tre värderingsord som vi håller högt. De tre orden är: varmt, relevant och... torsdag 6/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier