Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

V enda partiet som säger nej till vaccinpass

Flera riksdagspartier ställer sig positiva till att införa ett vaccinpass i Sverige, och hittills är det bara Vänsterpartiet som säger blankt nej, rapporterar SVT Nyheter. Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna vill se vaccinpass men exakt i vilka sammanhang varierar. För KD:s del skulle ett sådant intyg bara gälla vid större evenemang.

Nyheter · Publicerad 10:10, 7 sep 2021

Vänsterpartiet tycker inte att underlaget är tillräckligt starkt för att säga ja till vaccinpass.

– Det är lätt att säga ”vi vill ha covidpass överallt”, men det måste ju också finnas någon slags fakta att utgå ifrån. Och vi tycker inte riktigt att vi har den, säger Vänsterpartiets socialpolitiska talesperson Karin Rågsjö.

Socialdemokraterna och Centerpartiet är öppna för att införa vaccinpass medan Miljöpartiet och Sverigedemokraterna inte tagit ställning än.

När det gäller Centerpartiet svarar man i SVT att man inte är odelat positiva till tanken på vaccinpassen och menar att det är “ett stort ingrepp i människors frihet att kräva giltiga pass för att kunna röra sig i offentliga lokaler”. 

– Dessutom har vi i befolkningen en stark vilja att vaccinera sig. Att införa någon form av tvång, vilket krav på vaccinationspass är, riskerar att öka människors misstro mot vaccination. Slutligen kan det ge människor en falsk trygghetskänsla, säger Centerpartiets sjukvårdspolitiska talesperson Anders W Jonsson (C). 

Det parti som just nu tydligast driver på för ett covidpass är Moderaterna.

M:s partiledare Ulf Kristersson skrev nyligen på Facebook att regeringen borde ge Folkhälsomyndigheten ett uppdrag att identifiera i vilka sammanhang vaccinpass bör användas.

”Och sedan snabbt ta fram ett regelverk som innebär att passen kan tas i bruk.”

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00