Jag säger er: Stå inte emot den som är ond. Om någon slår dig på högra kinden, vänd då också andra kinden mot honom.
Matteus 5:39

Världen idag

Selma Gamaleldin Foto: Privat

Utpekade läraren: ”Hot mot yttrandefriheten”

Läraren Selma Gamaleldin, som vägrade säga hen till en elev, kommenterar det faktum att DO anser att barnet ska få ett skadestånd på 150 000 kronor. Hon påpekar att det för henne handlar om barnens bästa, och menar att beslutet inskränker på yttrandefriheten.

”Konflikten är större än mig, skolan och familjen med det könsdysforiska barnet”, skriver hon.

Nyheter · Publicerad 16:50, 11 feb 2022

Gamaleldin kommenterar beslutet med ett längre inlägg på Facebook, där hon förklarar att hon ser ökningen av könsdysfori bland västvärldens ungdomar som en mycket tragisk trend, men menar att det skadar barn och ungdomar när vuxna och auktoriteter låter könsförvirring bli norm.

Som jämförelse tar Gamaleldin den situation som uppstår när en flicka med anorexia upplever att hon är tjock, trots att hon rent objektivt är mycket smal, och frågar sig hur vi då reagerar.

”Det handlar om att barn och unga mår dåligt och att vägen framåt inte är att bekräfta deras könsdysfori utan i stället hitta vägar till att bejaka den biologiska (och oftast helt välfungerande) kropp som dessa barn och ungdomar har”, skriver läraren.

Samtidigt konstaterar hon att frågan är större än den situation hon själv har varit inblandad i, eftersom den också handlar om yttrandefrihet.

Gamaleldin menar att man måste skilja på ord som generellt används på ett nedsättande sätt och på användningen av pronomen som reflekterar en biologisk verklighet.

”Om DO får sista ordet och detta inte prövas i domstol betyder det att vi alla påtvingas att spela med i transvärldens könsdysforiska charad”, skriver Selma Gamaleldin.

Kriminella har arbetat som coacher till gängavhoppare

Gängkriminalitet. SVT:s Uppdrag granskning (UG) avslöjade nyligen flera fall där aktiva kriminella arbetat hos... onsdag 1/2 20:00

Demiroks dubbla identitet röjer brist i Svenska kyrkan

Ledare I morgon ska Centern välja ny partiledare efter Annie Lööf. Valberedningen föreslår... onsdag 1/2 00:10

Dolly Parton släpper ny låt: ”Gud gav mig den i en dröm”

Musik. I en dröm upplevde den kristna artisten Dolly Parton att hon mötte Gud, som var bekymrad över det... onsdag 1/2 18:00

Till vem skulle vi gå om inte till Gud?

Vardagskrönika Skräcken griper tag i mig, kroppens funktioner tycks delvis lägga av och tankarna flippar. Helt... onsdag 1/2 00:00