Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Upprop mot demonisk tv-serie på Disney Channel

Den nya Disneyserien The Owl House utspelar sig i en demonisk värld och framställer häxkonst som något gott. Nu har den amerikanska påtryckningsgruppen One Million Moms startat en namninsamling för att försöka stoppa tv-sändningarna. Över 16 000 personer har skrivit under.

Nyheter · Publicerad 10:00, 26 feb 2020

Nu varnar organisationen One Million Moms för Disneys nya, animerade tv-serie The Owl House, som hade premiär på Disney Channel i januari.

”Disney introducerar barn till en värld av demoner, häxor och trolldom” skriver gruppen på kampanjsidan för namninsamlingen, där Disney Channel uppmanas att dra tillbaka serien. Över 16 000 personer har i skrivande stund gensvarat på uppropet.

The Owl House handlar om tonårsflickan Luz som hittar en portal till en demonisk värld. Där blir hon lärling till häxan Eda och vän med en liten demon som kallas King. Programmen rekommenderas från sju år och uppåt.

”Showen bagatelliserar helvetet och farorna med den onda andevärlden”, skriver One Million Moms.

”Den första episoden är mer än nog för att de flesta kristna familjer ska inse att The Owl House […] inte är en gullig, skojig show – snarare en extremt farlig sådan”, fortsätter de.

Seriens skapare är Dana Terrace och Ricky Cometa.

– Vi ville verkligen få denna demoniska andevärld att kännas som hemma, säger Cometa till Newsweek.

”Manusförfattarnas rum är fullt av böcker om häxkonst, häxor och besvärjelser att hämta inspiration ifrån”, skriver tidningen.

Den kristna skribenten Deborah Bunting menar att serien framställer häxkraft som ett positivt verktyg för att besegra ondska.

”Det påminner om vad verkliga häxor framfört under de senaste fem åren, då de har lagt förbannelser på president Trump och andra i syfte att kämpa för sina trosuppfattningar”, skriver hon i en kommentar för CBN News.

Även den tidigare häxan Jenny Weaver varnar föräldrar för The Owl House.

– Det är inget skämt när jag säger: Var försiktig med vad dina barn tittar på, säger hon till CBN.

Vi ville verkligen få denna demoniska andevärld att kännas som hemma.

Nya möjligheter för kyrkan i coronatider

Ledare En av många följder av coronaepidemin har med de lokala församlingarnas förutsättningar att fira... lördag 28/3 00:00

Rysk ledarkupp ett varnande exempel

Ledare Mitt under pågående coronakris sker dramatiska politiska förändringar av närmast statskuppliknande... torsdag 26/3 00:00

De vill ge unga utrymme att växa

Lärjungaträning. Paret Stenstrand brinner för att hjälpa unga ledare att växa och hålla i det långa loppet. Något de... fredag 27/3 11:20

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

Ungkrönika ”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen... lördag 28/3 00:00

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

Ungkrönika ”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen...

De vill ge unga utrymme att växa

Lärjungaträning. Paret Stenstrand brinner för att hjälpa unga ledare att växa och hålla i det långa loppet. Något de...