Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lars Adaktusson möter både stöd och kritik inom KD. Foto: Pontus Lundahl/TT

Uppgift: KD-toppar vill peta Adaktusson

Tunga företrädare för Kristdemokraterna vill tvinga bort Lars Adaktusson. Det skriver Svenska Dagbladet som säger sig ha talat med ett tiotal personer med god insyn i partiet. Bilden delas inte av riksdagsledamoten Tuve Skånberg.

Nyheter · Publicerad 14:43, 19 jun 2019

Mycket kretsade kring riksdagsledamoten Lars Adaktusson (KD) inför EU-valet den 26 maj. Bakgrunden var att Adaktusson under sin tid i Europaparlamentet hade röstat emot ett antal skrivningar om abortfrågan.

– Jag har röstat utifrån perspektivet att abortfrågan inte hör hemma på EU-nivå, sade Adaktusson senare till Världen idag.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....