Herre, upp i himlen räcker din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Psaltaren 36:6

Världen idag

”Upp till kamp mot transideologin i förskolan”

Det är dags att föräldrar reser sig upp och protesterar mot transideologin i förskolan. Det vidhåller Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

– Vad är det för vits med att skapa förvirring hos våra barn? säger han.

Nyheter · Publicerad 16:02, 4 feb 2022

Nyligen berättade Världen idag att förskolor runt om landet präglas av transideologi. Det kan innebära att uttryck som ”flickor” och ”pojkar” undviks, att fakta om biologiska kön tonas ner eller att man använder sig av normkritiska barnböcker. I säsongens andra avsnitt av Veckans nyheter ryter Sven Almkvist ifrån mot utvecklingen.

– Medborgare, förena er! Låt oss ställa upp till kamp. Vi vill inte att våra barn ska bli präglade av den här ideologin, säger han.

Han menar att tankesättet där kön ses som något flytande bara skapar förvirring hos barn.

I programmet diskuteras även att en kristen förskola hotas med vite på grund av bordsbön och att regeringen vill kartlägga familjer där barn mellan tre och sex år inte går i förskola.

Sven Almkvist menar att detta sammantaget visar att föräldrar förlorar alltmer inflytande över barnens uppfostran.

Det andra ämnet som tas upp i veckans program är Sveriges problem med segregation som bland annat skildras i SVT:s program Uppdrag granskning, då tv-teamet besökte Borlängeförorten Tjärna Ängar. Även det faktum att en miljöpartistisk politiker vill att fler svensktalande familjer sätter sina barn i skolor i segregerade områden diskuteras.

Det tredje ämnet som tas upp är att artister bojkottat musiktjänsten Spotify sedan denna gett plats åt kontroversielle poddaren Joe Rogan. Här menar Sven Almkvist att det är viktigt att olika röster får komma till tals – även dem vi inte håller med.

Det sista ämnet som tas upp är hur Bibeln ser på äktenskap och sexualitet. Bakgrunden är att Visbys biskop fått sparken sedan det uppdagats att han varit otrogen mot sin hustru.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

Ledare Tidskriften The Spectator, en brittisk veckotidning med fokus på politik, publicerade förra veckan... onsdag 27/9 00:10

Misstänkt båt var i Sverige före Nord Stream-sabotaget

Nord Stream. Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord... onsdag 27/9 19:00

Trefaldighetskyrkan i Arvika utsatt för skadegörelse

Arvika. Trefaldighetskyrkan i Arvika har utsatts för omfattande skadegörelse. Kyrkan är därmed för... onsdag 27/9 16:00

Yom Kippur – en medicin mot offermentalitet

Israelkrönika I går (måndag) inföll Yom Kippur i Israel. Under dagen befann jag mig i Tiberias tillsammans med en... onsdag 27/9 00:00