Bevara det goda som anförtrotts dig genom den helige Ande som bor i oss.
2 Timoteusbrevet 1:14

Världen idag

UNRWA-skolorna göder terrorism och judehat

Kartor där Israel är raderat och ersatt med Palestina. Minderåriga barn med vapen-atrapper som sjunger blodiga kampsånger och hyllar terrorister på lektionstid.  Sådant sker i FN-organet UNRWA:s skolor, enligt en ny rapport som presenteras vid ett seminarium i Stockholm på onsdagen.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 okt 2019

”Jag lovar att jag ska offra mitt blod för att vattna de generösas land. Och ska avlägsna inkräktaren från mitt land. Och ska utrota resten av främlingarna”. Det får palestinska skolelever läsa i läroboken för årskurs 3, Vårt vackra språk.

I årskurs 5 får eleverna läsa om Dalal Al-Mughrabi, en ung självmordsbomberska som dödade 38 människor, inklusive ett flertal barn, när hon sprängde sig till döds på en buss i Israel 1978.

Texten i läroboken Arabiska språket lyder bland annat: ”Efter att de hade orsakat ockupationen ett stort antal sårade och dödsfall, så förde Dalal tillbaka Deir Yassin en del av dess rätt och vattnade Palestinas land med sitt färska blod som resulterade i en blomstrande revolutionär historia ...” 

Dalal Al-Mughrabi är en förebild i palestinska skolböcker, och i UNRWA:s läger i Burj Al-Barajneh bär en förskola hennes namn.

Läroboken Vårt vackra språk, volym 1 från 2014, för årskurs 7 innehåller dikten ”Martyren” som lyder: ”... det glädjer min själ att se blodsutgjutelsen.”

Uppgifterna har tagits fram av tankesmedjan Perspektiv på Israel, som har gjort en granskning av sju UNRWA-skolor i Syrien, Libanon, Gaza och en utanför Betlehem i Judeen.

Rapporten presenteras i dag vid ett seminarium i Stockholm.

Genom att granska läroböcker, samt bilder och filmer på sociala medier med anknytning till UNRWA-skolorna, har tankesmedjan funnit kartor utan Israel, hyllningar till våld, samt elever som träffar medlemmar i terrororganisationer.

UNRWA:s skolor lär ut våldsbejakande budskap, där våldsanvändning normaliseras genom skolböcker, sånger, dikter, dans och teckningar på klassrumsväggar.

– När EU:s kommissionär Johannes Hahn besökte UNRWA:s skolor i Beddawi-lägret i Libanon den 27 mars 2018, avslöjades UNRWA:s och EU:s oförmåga att hantera extremism, säger Tobias Petersson, som skrivit rapporten.

– Före besöket i Beddawi-lägret uppmanade UNRWA invånarna att polera lägrets fasad: De var tvungna att ta bort slagord på UNRWA-flaggor som var emot UNRWA:s neutralitetspolicy, och alla synliga kartor över den palestinska enstatslösningen, där Israel ersatts av ett arabiskt Palestina, skulle bort.

– Terrororganisationen Hamas klagade i de palestinska medierna över den ”förnedring” som det innebar att vara tvungen att ta bort kartorna, och hävdade att beslutet bröt mot flyktingars rätt till sin identitet, fortsätter Tobias Petersson.

– En dag efter att EU-kommissionären lämnade UNRWA:s läger var kartorna, som raderat Israel och ersatt det med ett arabiskt Palestina, uppe på skolväggarna igen.

På Facebook-sidan tillhörande UNRWA:s skola i Dheisheh utanför Betlehem visas elever som träffar terrororganisationer som PFLP och Islamiska Jihad.

UNRWA-skolan Al Sammou i Ein Al Hilweh-lägret, Libanon, har en Facebook-uppdatering där elever står med plakat med budskapet: ”Vi elever på skolan Al-Sammou lovar att inte ge upp en millimeter, en enda bit av landet Palestina.”

I ”Lärardokument i samhällskunskap”, framtaget av Gazas utbildningsdistrikt i januari 2018 för sjunde årskursens andra termin, visas en karta där Palestina har raderat ut Israel, samtidigt som eleverna får frågan vilka länder och platser som gränsar till Palestina åt norr, syd, öst och väst.

En dag efter att EU-kommissionären lämnade UNRWA:s läger var kartorna som raderat Israel och ersatt det med ett arabiskt Palestina, uppe på skolväggarna igen.

Nya frihetsvindar i spåren av Kinas absurt hårda coronapolitik

Ledare Folkliga protester på gator och torg är det vanligaste sättet för medborgarna att nå politisk... onsdag 30/11 00:10

Efter protesterna – Kina lättar på vissa restriktioner

Kina. Kina lättar på vissa restriktioner i ett försök att dämpa protesterna. Men polisnärvaron i flera av... tisdag 29/11 18:00

Var kan en jude gå med högburet huvud?

Israelkrönika USA diskuterar i dagarna antisemitism. Diskussionen har pågått länge redan, men efter att rapparen... onsdag 30/11 00:00