Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.
2 Timoteusbrevet 1:7

Världen idag

UNRWA-skolorna göder terrorism och judehat

Kartor där Israel är raderat och ersatt med Palestina. Minderåriga barn med vapen-atrapper som sjunger blodiga kampsånger och hyllar terrorister på lektionstid.  Sådant sker i FN-organet UNRWA:s skolor, enligt en ny rapport som presenteras vid ett seminarium i Stockholm på onsdagen.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 okt 2019

”Jag lovar att jag ska offra mitt blod för att vattna de generösas land. Och ska avlägsna inkräktaren från mitt land. Och ska utrota resten av främlingarna”. Det får palestinska skolelever läsa i läroboken för årskurs 3, Vårt vackra språk.

I årskurs 5 får eleverna läsa om Dalal Al-Mughrabi, en ung självmordsbomberska som dödade 38 människor, inklusive ett flertal barn, när hon sprängde sig till döds på en buss i Israel 1978.

Texten i läroboken Arabiska språket lyder bland annat: ”Efter att de hade orsakat ockupationen ett stort antal sårade och dödsfall, så förde Dalal tillbaka Deir Yassin en del av dess rätt och vattnade Palestinas land med sitt färska blod som resulterade i en blomstrande revolutionär historia ...” 

Dalal Al-Mughrabi är en förebild i palestinska skolböcker, och i UNRWA:s läger i Burj Al-Barajneh bär en förskola hennes namn.

Läroboken Vårt vackra språk, volym 1 från 2014, för årskurs 7 innehåller dikten ”Martyren” som lyder: ”... det glädjer min själ att se blodsutgjutelsen.”

Uppgifterna har tagits fram av tankesmedjan Perspektiv på Israel, som har gjort en granskning av sju UNRWA-skolor i Syrien, Libanon, Gaza och en utanför Betlehem i Judeen.

Rapporten presenteras i dag vid ett seminarium i Stockholm.

Genom att granska läroböcker, samt bilder och filmer på sociala medier med anknytning till UNRWA-skolorna, har tankesmedjan funnit kartor utan Israel, hyllningar till våld, samt elever som träffar medlemmar i terrororganisationer.

UNRWA:s skolor lär ut våldsbejakande budskap, där våldsanvändning normaliseras genom skolböcker, sånger, dikter, dans och teckningar på klassrumsväggar.

– När EU:s kommissionär Johannes Hahn besökte UNRWA:s skolor i Beddawi-lägret i Libanon den 27 mars 2018, avslöjades UNRWA:s och EU:s oförmåga att hantera extremism, säger Tobias Petersson, som skrivit rapporten.

– Före besöket i Beddawi-lägret uppmanade UNRWA invånarna att polera lägrets fasad: De var tvungna att ta bort slagord på UNRWA-flaggor som var emot UNRWA:s neutralitetspolicy, och alla synliga kartor över den palestinska enstatslösningen, där Israel ersatts av ett arabiskt Palestina, skulle bort.

– Terrororganisationen Hamas klagade i de palestinska medierna över den ”förnedring” som det innebar att vara tvungen att ta bort kartorna, och hävdade att beslutet bröt mot flyktingars rätt till sin identitet, fortsätter Tobias Petersson.

– En dag efter att EU-kommissionären lämnade UNRWA:s läger var kartorna, som raderat Israel och ersatt det med ett arabiskt Palestina, uppe på skolväggarna igen.

På Facebook-sidan tillhörande UNRWA:s skola i Dheisheh utanför Betlehem visas elever som träffar terrororganisationer som PFLP och Islamiska Jihad.

UNRWA-skolan Al Sammou i Ein Al Hilweh-lägret, Libanon, har en Facebook-uppdatering där elever står med plakat med budskapet: ”Vi elever på skolan Al-Sammou lovar att inte ge upp en millimeter, en enda bit av landet Palestina.”

I ”Lärardokument i samhällskunskap”, framtaget av Gazas utbildningsdistrikt i januari 2018 för sjunde årskursens andra termin, visas en karta där Palestina har raderat ut Israel, samtidigt som eleverna får frågan vilka länder och platser som gränsar till Palestina åt norr, syd, öst och väst.

En dag efter att EU-kommissionären lämnade UNRWA:s läger var kartorna som raderat Israel och ersatt det med ett arabiskt Palestina, uppe på skolväggarna igen.

Estonia-filmare får skärpt straff

Brott. Två män i ett filmteam som skickade ner en dykrobot till Estonias vrak får skärpta straff av... onsdag 29/3 21:00

Inte konstigt att Ungern tvekar godkänna Sverige

Ledare Så var det dags för ännu ett pinsamt bakslag för Sverige. Ungern godkände i veckan Finland som... onsdag 29/3 00:10

Nya uppgifter kring Nord Stream-sabotagen

Danmark. Danska, svenska och ryska fartyg befann sig i området där gasledningarna i Östersjön några dagar... onsdag 29/3 15:00

En viktig reform smulas sönder

Israelkrönika Det spelar nästan ingen roll vilken israelisk nyhetssändning man lyssnar till nu för tiden,... onsdag 29/3 00:00