Nyheter

UNRWA-skolorna göder terrorism och judehat

Hat mot Israel och terrorism göds i de palestinska skolor som drivs av FN-organet UNRWA. Detta enligt en ny rapport från tankesmedjan Perspektiv på Israel som granskat sju UNRWA-skolor i Syrien, Libanon, Gaza och utanför Betlehem i Judeen. Foto: Hassan Ammar
På Facebook-sidan till en UNRWA-skola i Betlehem visas elever som träffar terrorgrupper som PFLP och Islamiska Jihad.
I ”Lärardokument i samhällskunskap” för årskurs 7 visas en karta där Palestina har raderat ut Israel samtidigt som eleverna får frågan vilka länder och platser som gränsar till Palestina åt norr, syd, öst och väst.
”Jag lovar att jag ska offra mitt blod för att vattna de generösas land” får palestinska skolelever läsa i läroboken för årskurs 3 ”Vårt vackra språk”.

Kartor där Israel är raderat och ersatt med Palestina. Minderåriga barn med vapen-atrapper som sjunger blodiga kampsånger och hyllar terrorister på lektionstid. Sådant sker i FN-organet UNRWA:s skolor, enligt en ny rapport som presenteras vid ett seminarium i Stockholm på onsdagen.

Publicerad Uppdaterad

”Jag lovar att jag ska offra mitt blod för att vattna de generösas land. Och ska avlägsna inkräktaren från mitt land. Och ska utrota resten av främlingarna”. Det får palestinska skolelever läsa i läroboken för årskurs 3, Vårt vackra språk.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS