Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Unga inspirerades till att sprida evangeliet med idrott

Gemenskap samt utrustning för ledarskap var två centrala teman när 135 kristna idrottsledare och bibelskoleelever samlades i Uppsala i lördags.

– Det har varit en fantastisk helg, säger Ellen Lorentzon, projektledare i arrangerande Krik, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 20:00, 22 nov 2022

I lördags gick Kriks (Kristen idrottskontakt) ledarkonferens ”Arena” av stapeln i Uppsala. Eventet var en nationell satsning med fokus på ledarskap och idrott som redskap för att nå ut med evangeliet om Jesus. Såväl ledare för lokala Krik-grupper som elever från bibelskolorna i Åre respektive Mullsjö deltog.

– Det har varit en fantastisk helg, 135 deltagare från norr till söder har varit samlade. Superroligt med gemenskap och att tillsammans få utrustas i att vara ledare, säger Ellen Lorentzon.

Krik-gänget höll till i sportarenan Life Arena samt i församlingen Livets Ords lokaler. Dagen erbjöd bland annat olika workshops med medverkan av Christoffer Abrahamsson, Hans Dahlén, Emma Bergkvist och Betz Assefa.

– Vi hade workshops samt en livepodd där vi delade erfarenheter om hur det är att vara ledare. Det har varit fullspäckat, men vi stressade inte. Varje del av dagen kändes värdefull, säger Ellen Lorentzon.

Samlingen innebar möjlighet att inspirera varandra i uppdraget att presentera Jesus för människor i idrottssammanhang. Flera av dem som deltog i Arena är, tillsammans med en mindre grupp, till vardags ledare för lokala Krik-grupper.

– Vi fick påminna oss om att vi inte är ensamma i det som vi står vi. Vi jobbar med idrottsmission – Kriks vision är att skapa idrottsglädje, trosglädje och livsglädje.

Lördagen erbjöd också möjlighet att idrotta tillsammans samt dela gemenskap vid middagsborden. Dessutom kom några representanter för Krik i Norge, Finland och Danmark på besök.

Vi jobbar med idrottsmission.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00