Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Här, i Birgittasystrarnas kloster i Djursholm i Stockholm, upptogs i kväll Ulf och Birgitta Ekman i den katolska kyrkan. Officiant var biskop Anders Arborelius

Ulf och Birgitta Ekman nu katoliker

Ulf och Birgitta Ekman blev på onsdagskvällen katoliker, rapporterar tidskriften – Det blev en underbar högtid för oss. Vi är framme och vi är mycket glada och tacksamma till Herren, säger makarna Ekman till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 22:27, 21 maj 2014

Upptagningen i Katolska kyrkan skedde under en kvällsmässa i Birgittasystrarnas kloster i Djursholm i Stockholm.
Officiant för upptagningen var den katolske Stockholmsbiskopen Anders Arborelius. Enligt Signum blev makarna Ekman också konfirmerade i anslutning till konversionen.
Ett 40-tal släktingar och vänner deltog i gudstjänsten tillsammans med Birgittasystrarna.

Ulf och Birgitta Ekman berättar för Världen idag att de valt kapellet i Djursholm.
– Det blev en underbar högtid för oss. Vi är framme och vi är mycket glada och tacksamma till Herren, säger de.
Resan framåt gör de alltså nu som katoliker.
– Vi tror på fortsatt gemenskap och kärlek mellan oss kristna i Sverige. Det är vår stora förhoppning att endräkten ska växa när vi alla riktar in oss på Jesus och drar oss närmare honom.

Det var den 9 mars som Ulf Ekman under en predikan på Livets ord i Uppsala, som han och hustrun Birgitta grundade 1983, berättade att de under våren ämnade konvertera till Katolska kyrkan. Detta efter en flera år lång personlig resa, där synen på katoliker och katolska läror har förändrats och attraktionen till katolska kyrkan blivit allt starkare.
– Det är en process som pågått ända sedan millennieskiftet, berättade Birgitta Ekman för Världen idag i mars.

Tiden som följt beskedet har varit turbulent för många församlingsmedlemmar i Livets ord och andra trosrörelseanknutna församlingar. Många frågor kring lära och församlingssyn har väckts och mycket tid har ägnats åt samtal och att besvara frågor. Samtidigt har Ulf och Birgitta Ekman också fått stöd, inte minst från Uppsalaförsamlingen, och många har önskat välsignelse över deras fortsättning efter Livets ord.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

"Så är vi då katoliker", skriver Birgitta Ekman på sitt instragramkonto. "Efter en fin högtid i Birgittasystrarnas kapel i Djursholm står vi här med biskop Anders Arborelius mellan oss." Övriga på bilden pater Fredrik Emanuelsson, Ulf Jonsson och Pascal René Lung. Foto: Instragram

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00