Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Christian Mölk, pingstpastor. Foto: Privat

UD anklagas för dubbelmoral om religionsfrihet

Det är inte bara Israel som svenska UD kritiserar för påstådda brister avseende religionsfrihet. I nya rapporter pekas till exempel Frankrike och Ungern ut. ”Samtidigt utvisar vi kristna till världens näst farligaste land för kristna”, skriver pingstpastorn Christian Mölk på twitter.

Nyheter · Publicerad 17:02, 22 feb 2019

I utrikesdeklarationen lovade utrikesminister Margot Wallström en ”demokratioffensiv” i Sveriges utrikespolitik. Nu har UD publicerat 29 nya landrapporter om mänskliga rättigheter och demokrati. I ett anförande på Uppsala universitet i samband med presentationen av rapporterna nämnde Wallström specifikt religionsfrihet.

– Religions- och övertygelsefrihet respekteras i regel i Europa, men det förekommer diskriminering. Ofta finns i dessa frågor komplexa och kontroversiella gränsdragningar, sade hon.

Enligt tidningen Dagen ”prickar” UD länder som man anser har problem med religionsfrihet. Bland annat kritiseras slöjförbud i flera länder, att vissa samfund favoriseras och att religiösa minoriteter marginaliseras. Länder som nämns är till exempel Frankrike, Ungern och Turkiet.

Christian Mölk är pingstpastor och engagerad för att konvertiter i Sverige ska få en rättvis asylprövning av Migrationsverket. Han påtalar på twitter att Sverige nu kritiserar andra länder för brister avseende religionsfrihet, samtidigt som vi själva utvisar konvertiter till länder där de riskerar svår förföljelse

Inte minst gäller det personer som utvisas till Afghanistan som enligt organisationen Open doors kartläggning är världens näst farligaste land för kristna, efter Nordkorea.

Citat citat

Vilket EU-land ska bli först med att flytta sin ambassad?

Israelkommentar Hemkommen efter ännu en intressant resa till Jerusalem känner jag mig inspirerad att kommentera ambassadflyttningarna i Israel. I skrivande stund har...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.