Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Björn Söder (SD). Foto: Anders Wiklund/TT

Tyst från regeringen om drogliberalism och våldsbejakande på Pride

Björn Söders inlägg på X, där SD-toppen bland annat kritiserar sexualiseringen av barn under Pride, har fortsatt vara i strålkastarljuset och utspelet har sågats av regeringsföreträdare. Men inslag som drogliberalism, våldsbejakande och krav på legalisering av sexköp har ingen minister ifrågasatt.

Nyheter · Publicerad 14:52, 7 aug 2023

I fredagstidningen berättade Världen idag att SD-toppen Björn Söder skrivit flera inlägg om pride på X (tidigare Twitter). ”Jag vill betona att jag har inget emot homo- eller bisexualitet. Vad varje vuxen människa har för sexuell läggning är totalt ointressant så länge det inte drabbar oskyldiga. Men detta med Pride och involvering av barn och legitimering av pedofili är en helt annan sak”, skrev Söder bland annat.

Söder länkade bland annat till en artikel från Världen idag som redogör för de historiska kopplingarna mellan RFSL-företrädare och övergrepp på barn. Dessutom skrev SD-toppen enligt TT ett X-inlägg där han anklagade talman Andreas Norlén och statsminister Ulf Kristersson för att legitimera pedofili genom sitt stöd till Pride.

Björn Söder har under de senaste dagarna kritiserats hårt.

– Det här är groteskt, det här är anklagelser som är oerhörda. Det är djupt förolämpade, och fel, sade Ulf Kristersson i TV4:s Nyhetsmorgon i lördags.

Under lördagens Prideparad sade Kristersson till Aftonbladet att Söder ”tagit bort skiten” och syftade då på att SD-toppen i efterhand raderat några av sina omdebatterade inlägg. Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson kallade i en intervju med Aftonbladet Björn Söders inlägg för ”'vedervärdiga”.

Samtidigt har Världen idag inte kunnat se att varken Kristersson, Pehrson eller någon annan företrädare för regeringen försökt motbevisa Björn Söders kritik gällande att barn exponeras för sexualisering i samband med olika pridearrangemang. På samma sätt har regeringen i tystnad förbigått det faktum att det under Pride marknadsförs sex med inslag av våld och tvång, drogliberalism och att arrangörer kräver att sexköp legaliseras.

Linda Lindberg, gruppledare för SD, har till Aftonbladet sagt att hon kan ha förståelse för att Söder hyser agg mot Pride då de återkommande kritiserat och exkluderat SD, men uppger även att hon framfört till Söder att hans ”höjda tonläge” är problematiskt och hon menar att påståenden om pedofili är att ta kritiken ”onödigt långt”.

Söder lade även upp bilder på när små barn under Pridearrangemang exponeras för starkt sexualiserade scener, med bland annat närapå nakna vuxna män som poserar som hundar i koppel. ”Tycker verkligen svenska folket att detta är ok?” frågade han sig.

TT uppger dock att flera av de bilder Söder publicerat inte är från Stockholm Pride.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00