De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Tyskland minns Kristallnattens offer

Åttio år har gått sedan den så kallade Kristallnatten, då nazisterna mördade hundratals judar och förstörde synagogor och judiskägda butiker i hela Tyskland. På fredagens minnesdag av pogromen varnade den tyska förbundskanslern Angela Merkel för att antisemitismen återigen brer ut sig.

Nyheter · Publicerad 17:15, 9 nov 2018

– Det judiska livet blomstrar åter i Tyskland – en oväntad gåva till oss efter Shoah (det hebreiska ordet för Förintelsen). Men vi bevittnar också en oroande antisemitism som hotar det judiska livet i vårt land, sa Merkel i en synagoga i Berlinstadsdelen Prenzlauer Berg.

Även i andra synagogor och platser för tidigare synagogor i den tyska huvudstaden hölls minnesstunder, bland annat i Schöneberg, där en ljushögtid markerade minnet av novemberpogromens offer.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump erkänner Israels suveränitet över Golan

USA/Israel. USA:s president Donald Trump har nu erkänt Israels suveränitet över de ockuperade Golanhöjderna. – Israel har aldrig haft en bättre vän än er, sade...